bewaar
Meloensoep met citroensorbetijs
Meloensoep met citroensorbetijs
bewaar

Meloensoep met citroensorbetijs

15 min. bereiden
1 uur wachten
21waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

galiameloen

1 dl

zoete witte wijn

2 el

sinaasappellikeur (slijter)

3 el

poedersuiker

½ liter

citroensorbetijs

100 g

frambozen

Dit heb je nodig

  • keukenmachine

Aan de slag

Meloen halveren, pitjes verwijderen en vruchtvlees in keukenmachine scheppen. Vruchtvlees pureren en al mengend wijn en Grand Marnier toevoegen. Meloensoep eventueel verdunnen met ca. 1 dl koud water en op smaak brengen met poedersuiker. Meloensoep in koelkast in minstens 1 uur door en door koud laten worden. Meloensoep in wijde kommen scheppen. In midden flinke bol citroensorbetijs scheppen. Frambozen over soep verdelen.