Nederlandse borrelkerstboom

Alle Nederlandse borrelklassiekers, van kaas tot worst en van aurgurk tot komkommer. Met mooie gouden ster bovenop de twee torens. Perfect om samen te delen.

200 kcal

(Voedingswaarden)

40 min. bereiden / 15 min. oventijd

11 ingrediënten


Aan de slag


  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Rasp de helft van de kaas en snijd de rest in blokjes van 2 cm. Steek met de uitsteekvorm 16 sterren uit het bladerdeeg (per 8 personen) of gebruik een mesje.

  2. Besmeer de helft van de deegsterren met de mosterd en verdeel de gerapte kaas erover. Breng op smaak met peper, leg de andere deegsterren erop. Maak de randen eventueel vochtig met water om ze beter te laten plakken en druk goed op elkaar.

  3. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrijk het bladerdeeg met de melk en bak in 12-15 min. gaar.

  4. Schaaf ondertussen de komkommer in dunne linten en rol op. Halveer de plakjes gekookte worst. Rijg de blokjes kaas en augurken aan prikkers. Prik de komkommerrolletjes, Amsterdamse uitjes, plakjes boerenmetworst, zilveruitjes en worst op prikkers. Prik alle prikkers in de serveertorens. Bespuit de kaassterren met de glitterspray en prik 2 kaassterren (per 8 personen) aan prikkers als piek op de serveertorens. Serveer de rest van de kaassterren erbij.

Gerelateerde recepten

Nederlandse borrelkerstboom

Alle Nederlandse borrelklassiekers, van kaas tot worst en van aurgurk tot komkommer. Met mooie gouden ster bovenop de twee torens. Perfect om samen te delen.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig