Wit­lofsala­de met ei

Met ei en ui, witlof combineert met alles!

(1) waardeer
hollands bijgerecht Met ei en ui, witlof combineert met alles! 4 personen
5 1

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de eieren in 8 min hard. Laat ze schrikken, pel ze en snijd in parten. Snijd ondertussen de onderkant van de stronken witlof. Halveer in de lengte, verwijder de harde kern en snijd in reepjes.
  2. Snijd de selderij fijn. Boen de appel schoon, snijd in parten en verwijder het klokhuis. Snijd het vruchtvlees in stukjes van 1 cm. Snijd de kaas in blokjes van 1 cm. Klop een dressing van 3 el vocht van de Amsterdamse ui, mayonaise en mosterd.
  3. Laat de Amsterdamse ui uitlekken en schep met de witlof, selderij, appel en kaas om met de dressing en verdeel over een platte schaal. Leg de eiparten erop en bestrooi met peper.

combinatietip:

Lekker met schouderkarbonade en gebakken aardappeltjes.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 290 kcal
  • eiwit 15 g
  • koolhydraten 11 g
    waarvan suikers 9 g
  • vet 20 g
    waarvan verzadigd 8 g
  • natrium 520 mg
  • vezels 3 g
Tags
Ook te zien in
september 2019

Witlofsalade met ei

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Wit­lofsala­de met ei

1
1
  • 4 middelgrote eieren

Kook de eieren in 8 min hard. Laat ze schrikken, pel ze en snijd in parten.

2
2
  • 4 stronken witlof

Snijd ondertussen de onderkant van de stronken witlof. Halveer in de lengte, verwijder de harde kern en snijd in reepjes.

3
3
  • 10 g verse selderij
  • 1 Elstar appel

Snijd de selderij fijn. Boen de appel schoon, snijd in parten en verwijder het klokhuis. Snijd het vruchtvlees in stukjes van 1 cm.

4
4
  • 100 g Goudse belegen komijnekaas 48+
  • 320 g Amsterdamse uien in pot
  • 2 el mayonaise
  • 2 tl grove Zaanse mosterd

Snijd de kaas in blokjes van 1 cm. Klop een dressing van 3 el vocht van de Amsterdamse ui, mayonaise en mosterd.

5
5

Laat de Amsterdamse ui uitlekken en schep met de witlof, selderij, appel en kaas om met de dressing en verdeel over een platte schaal.

6
6

Leg de eiparten erop en bestrooi met peper.

combinatietip:

Lekker met schouderkarbonade en gebakken aardappeltjes.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.