bewaar
Hollandse borrelhapjes met tafelzuurdip
Hollandse borrelhapjes met tafelzuurdip
bewaar

Hollandse borrelhapjes met tafelzuurdip

De Hollandse borrel op z'n best: met blokjes kaas, leverworst en ossenworst. Proost!

25 min. bereiden
118waarderingen

Ingrediënten

8 personen

165 g

zoetzure cocktailmix in pot

2 el

verse bieslook

3 el

mayonaise

1 el

grove Zaanse mosterd

½ tl

gemalen geelwortel (kurkuma)

150 g

kalfsleverworst

210 g

ossenworst

300 g

oude kaas

12

cherrytomaten

12

zilveruitjes

16

Amsterdamse uien

Dit heb je nodig

  • keukenmachine

De Hollandse borrel op z'n best: met blokjes kaas, leverworst en ossenworst. Proost!

Aan de slag

1

Snijd de cocktailmixgroenten grof of maal ze grof in de keukenmachine. Snijd de bieslook fijn. Meng het tafelzuur in een kommetje met de mayonaise, mosterd, geelwortel en bieslook.

2

Snijd de kalfsleverworst en ossenworst met een scherp mes elk in plakjes. Snijd de kaas in blokjes. Prik met een cocktailprikker op elk plakje kalfsleverworst een tomaatje, op de ossenworst een zilveruitje en op de kaas een Amsterdams uitje.

3

Serveer de borrelhapjes met de tafelzuurdip.

tip

bereidingstipJe kunt de worst en kaas een paar uur van tevoren snijden en afgedekt met vershoudfolie in de koelkast bewaren. Ook de dip kun je van tevoren bereiden en in de koelkast bewaren.