Hol­land­se bor­rel­plank

Iets te vieren of gewoon een gezellige avond met vrienden? Borrel eens op z'n Hollands!

(2)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands borrelhapje Iets te vieren of gewoon een gezellige avond met vrienden? Borrel eens op z'n Hollands! 6 personen
4 2

Ingrediënten

6 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Verwarm de oven voor op 150 °C. Verwarm de grillworst volgens de aanwijzingen op de verpakking en snijd in plakjes. Snijd ondertussen de kaas in blokjes en de metworst in plakjes. Snijd de sneetjes roggebrood in vieren en doe de mosterd in een schaaltje. Laat de augurken en zilveruitjes uitlekken. Verdeel de worst, kaas, mosterd, augurken, zilveruitjes, leverworst, rib en roggebrood over een borrelplank.

Tip:

Streeckgenoten Vleeswaren zijn alleen verkrijgbaar in Albert Heijn-winkels in de betreffende regio’s of via ah.nl. Je kunt ze vervangen door gewone grillworst, metworst, leverworst en casselerib of katenspek.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 555 kcal
  • eiwit 32 g
  • koolhydraten 23 g
  • vet 36 g
    waarvan verzadigd 16 g
  • natrium 1.600 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in

Hollandse borrelplank

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Hol­land­se bor­rel­plank

1
1

Verwarm de oven voor op 150 °C.

2
2
  • 250 g Zuid-Hollandse grillworst

Verwarm de grillworst volgens de aanwijzingen op de verpakking en snijd in plakjes.

3
3
  • 200 g oude kaas
  • 150 g Limburgse metworst
  • 4 sneetjes roggebrood
  • 2 el grove Zaanse mosterd

Snijd ondertussen de kaas in blokjes en de metworst in plakjes. Snijd de sneetjes roggebrood in vieren en doe de mosterd in een schaaltje.

4
4
  • 330 g augurken zoetzuur extra fijn
  • 320 g zilveruitjes zoetzuur

Laat de augurken en zilveruitjes uitlekken.

5
5
  • 120 g Zeeuwse leverworst
  • 120 g Brabantse bourgondische rib

Verdeel de worst, kaas, mosterd, augurken, zilveruitjes, leverworst, rib en roggebrood over een borrelplank.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.