Dut­ch na­chos

Deze verkaasde nacho's zijn herkenbaar Hollands.

(1) waardeer
hollands borrelhapje Deze verkaasde nacho's zijn herkenbaar Hollands. 4 personen
5 1

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • ovenschaal (20 x 30 cm)

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Doe achtereenvolgens de helft van de tortillachips, de helft van de kaas, de rest van de tortillachips en de rest van de kaas in de ovenschaal. Bak ca. 10 min. in het midden van de oven tot de kaas gesmolten is.
  2. Snijd ondertussen de Amsterdamse uien in kwarten. Meng de dijonnaise met het water. Snijd de ossenworst in blokjes van 1 cm en de peterselie grof.
  3. Neem de tortillachips met kaas uit de oven en bestrooi met de ui, ossenworst en peterselie. Besprenkel met de dijonnaise.
video

Dut­ch na­chos

leuk-snel - 00:17 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 570 kcal
  • eiwit 24 g
  • koolhydraten 36 g
    waarvan suikers 3 g
  • vet 36 g
    waarvan verzadigd 13 g
  • natrium 1.280 mg
  • vezels 3 g
Tags
Ook te zien in

Dutch nachos

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Dut­ch na­chos

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 200 g tortillachips naturel
  • 175 g geraspte Goudse belegen kaas 48+

Doe achtereenvolgens de helft van de tortillachips, de helft van de kaas, de rest van de tortillachips en de rest van de kaas in de ovenschaal.

3
3

Bak ca. 10 min. in het midden van de oven tot de kaas gesmolten is.

4
4
  • 100 g Amsterdamse uien in pot

Snijd ondertussen de Amsterdamse uien in kwarten.

5
5
  • 75 g dijonnaise
  • 1 el water
  • 200 g ossenworst
  • 10 g verse krulpeterselie

Meng de dijonnaise met het water. Snijd de ossenworst in blokjes van 1 cm en de peterselie grof.

6
6

Neem de tortillachips met kaas uit de oven en bestrooi met de ui, ossenworst en peterselie. Besprenkel met de dijonnaise.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.