Orzosalade met pesto

Fan van pasta pesto? Dan is deze maaltijdsalade met orzo, pesto, kikkererwten en mozzarella jouw nieuwe go-to avondmaaltijd! Grote plus: het kost je maar 20 min.

595 kcal

20 min. bereiden

0/5

(0)

Ingrediënten

Aantal personen

  • 1 courgette

    courgette

  • 2 eetlepel milde olijfolie

    milde olijfolie

  • 300 gram orzo pasta

    orzo pasta

  • 400 gram kikkererwten

    kikkererwten

  • 245 gram mini mozzarella's

    mini mozzarella's

  • 400 gram snoeptomaatjes

    snoeptomaatjes

  • 15 gram verse basilicum

    verse basilicum

  • 1 citroen

    citroen

  • 85 gram rucola

    rucola

  • 90 gram koelverse groene pesto

    koelverse groene pesto

december 2025 - december 2025

Aan de slag

  1. Snijd de courgette in flinterdunne plakken. Verhit de olie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de courgette in delen in 5 min bruin. Schep uit de pan en laat afkoelen.

  2. Kook ondertusssen de orzo volgens de aanwijzingen op de verpakking. Spoel onder koud stromend water en laat uitlekken.

  3. Spoel de kikkererwten af onder stromend water en laat uitlekken. Halveer de mozzarella en tomaten. Scheur de basilicumblaadjes in stukken. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit.

  4. Meng de orzo met de rucola, pesto, courgette, cherrytomaten, mozzarella, basilicum, kikkererwten, het citroenrasp en –sap.

  • combinatietipLekker met Parmezaanse kaas.
  • algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Wat vond je van dit recept?

Orzosalade met pesto

Fan van pasta pesto? Dan is deze maaltijdsalade met orzo, pesto, kikkererwten en mozzarella jouw nieuwe go-to avondmaaltijd! Grote plus: het kost je maar 20 min.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig