Pasta pesto met tomatensalade

Een onovertroffen klassieker: pasta pesto. Bonus? Hij is lekker vega!

925 kcal

15 min. bereiden

4.2/5

(132)

Ingrediënten

Aantal personen

  • 500 gram penne

    penne

  • 600 gram romatomaten

    romatomaten

  • 250 gram Italiaanse mozzarella

    Italiaanse mozzarella

  • 1 bosje salade-ui

    salade-ui

  • 15 gram verse basilicum

    verse basilicum

  • 1 eetlepel extra vierge olijfolie

    extra vierge olijfolie

  • 2 eetlepel balsamicoazijn

    balsamicoazijn

  • 75 gram rucola slamelange

    rucola slamelange

  • 250 gram koelverse groene pesto

    koelverse groene pesto

Doe Maar Lekker Vegetarisch 2020 - Doe Maar Lekker Vegetarisch 2020

Aan de slag

  1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.

  2. Snijd ondertussen de tomaten en mozzarella in dunne plakken. Snijd de salade-ui in dunne ringen. Snijd de helft van de basilicum fijn.

  3. Klop een dressing van olie, azijn, peper en eventueel zout. Verdeel de sla over een grote, platte schaal en leg de plakken tomaat en mozzarella er dakpansgewijs op. Verdeel de hele basilicumblaadjes erover en besprenkel met de dressing. Bestrooi met peper.

  4. Giet de pasta af en vang een kopje kookvocht op. Meng de pasta met de pesto, salade-ui en gesneden basilicum. Voeg eventueel kookvocht toe om het wat smeuïger te maken. Serveer de pasta met de salade.

Wat vond je van dit recept?

Pasta pesto met tomatensalade

Een onovertroffen klassieker: pasta pesto. Bonus? Hij is lekker vega!

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig