Pasta pesto met tomatensalade
Een onovertroffen klassieker: pasta pesto. Bonus? Hij is lekker vega!
925 kcal
15 min. bereiden
Ingrediënten
Aantal personen
500 gram penne
penne
600 gram romatomaten
romatomaten
250 gram Italiaanse mozzarella
Italiaanse mozzarella
1 bosje salade-ui
salade-ui
15 gram verse basilicum
verse basilicum
1 eetlepel extra vierge olijfolie
extra vierge olijfolie
2 eetlepel balsamicoazijn
balsamicoazijn
75 gram rucola slamelange
rucola slamelange
250 gram koelverse groene pesto
koelverse groene pesto
Ontdek meer van dit soort gerechten
Ook te zien in
Doe Maar Lekker Vegetarisch 2020 - Doe Maar Lekker Vegetarisch 2020
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
Snijd ondertussen de tomaten en mozzarella in dunne plakken. Snijd de salade-ui in dunne ringen. Snijd de helft van de basilicum fijn.
Klop een dressing van olie, azijn, peper en eventueel zout. Verdeel de sla over een grote, platte schaal en leg de plakken tomaat en mozzarella er dakpansgewijs op. Verdeel de hele basilicumblaadjes erover en besprenkel met de dressing. Bestrooi met peper.
Giet de pasta af en vang een kopje kookvocht op. Meng de pasta met de pesto, salade-ui en gesneden basilicum. Voeg eventueel kookvocht toe om het wat smeuïger te maken. Serveer de pasta met de salade.
- vegantipBekijk ook dit recept
Pasta pesto met tomatensalade
Een onovertroffen klassieker: pasta pesto. Bonus? Hij is lekker vega!

hoofdgerecht
4 personen
925 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
Snijd ondertussen de tomaten en mozzarella in dunne plakken. Snijd de salade-ui in dunne ringen. Snijd de helft van de basilicum fijn.
Klop een dressing van olie, azijn, peper en eventueel zout. Verdeel de sla over een grote, platte schaal en leg de plakken tomaat en mozzarella er dakpansgewijs op. Verdeel de hele basilicumblaadjes erover en besprenkel met de dressing. Bestrooi met peper.
Giet de pasta af en vang een kopje kookvocht op. Meng de pasta met de pesto, salade-ui en gesneden basilicum. Voeg eventueel kookvocht toe om het wat smeuïger te maken. Serveer de pasta met de salade.
vegantip:Bekijk ook dit recept (https://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R1193122/vegan-pasta-pesto)
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
500 g penne
600 g romatomaten
250 g Italiaanse mozzarella
1 bosje salade-ui
15 g verse basilicum
1 el extra vierge olijfolie
2 el balsamicoazijn
75 g rucola slamelange
250 g koelverse groene pesto




