bewaar
Pasta pesto met tomatensalade
Pasta pesto met tomatensalade
bewaar

Pasta pesto met tomatensalade

Een onovertroffen klassieker: pasta pesto. Bonus? Hij is lekker vega!

15 min. bereiden
25waarderingen

Ingrediënten

4 personen

500 g

penne

600 g

romatomaat

250 g

mozzarella

1 bosje

salade-ui

15 g

verse basilicum

1 el

extra vierge olijfolie

2 el

balsamicoazijn

75 g

rucola slamelange

250 g

verse groene pesto

Een onovertroffen klassieker: pasta pesto. Bonus? Hij is lekker vega!

Aan de slag

1

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.

2

Snijd ondertussen de tomaten en mozzarella in dunne plakken. Snijd de salade-ui in dunne ringen. Snijd de helft van de basilicum fijn.

3

Klop een dressing van olie, azijn, peper en eventueel zout. Verdeel de sla over een grote, platte schaal en leg de plakken tomaat en mozzarella er dakpansgewijs op. Verdeel de hele basilicumblaadjes erover en besprenkel met de dressing. Bestrooi met peper.

4

Giet de pasta af en vang een kopje kookvocht op. Meng de pasta met de pesto, salade-ui en gesneden basilicum. Voeg eventueel kookvocht toe om het wat smeuïger te maken. Serveer de pasta met de salade.