Aardappelchips maken
Zin in een knapperig tussendoortje? Maak nu zelf deze ovengebakken aardappelchips met zeezout. Spice it up met een snufje paprikapoeder of Italiaanse kruiden.
260 kcal
10 min. bereiden, 40 min. oventijd, 1 uur wachten
Ingrediënten
Aantal porties
500 gram vastkokende aardappelen
vastkokende aardappelen
5 eetlepel zonnebloemolie
zonnebloemolie
0.5 theelepel zeezout
zeezout
Dit heb je nodig
mandoline
bakpapier
Ontdek meer van dit soort gerechten
Ook te zien in
december 2025 - december 2025
Verwarm de oven voor op 180 °C. Spoel de aardappelen onder koud stromend water en boen schoon. Snijd, eventueel met een mandoline, in dunne plakken van 2 mm. en dep goed droog met een schone theedoek.
Schep de aardappelplakken om met de zonnebloemolie. Verdeel de helft van de aardappelen over een met bakpapier bekleed bakrooster. Zorg dat de plakjes aardappel elkaar niet overlappen. Bak in 20 min. lichtbruin en krokant. Herhaal met de rest.
Bestrooi de nog warme chips met het zeezout en laat ca. 60 min. volledig afkoelen op een rooster.
- combinatietipOok lekker met gerookte (pittige) paprikapoeder, Italiaanse kruiden of knoflookpoeder.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Aardappelchips maken
Zin in een knapperig tussendoortje? Maak nu zelf deze ovengebakken aardappelchips met zeezout. Spice it up met een snufje paprikapoeder of Italiaanse kruiden.

4 porties
260 kcal
10 min. bereiden
1 uur wachten
40 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Spoel de aardappelen onder koud stromend water en boen schoon. Snijd, eventueel met een mandoline, in dunne plakken van 2 mm. en dep goed droog met een schone theedoek.
Schep de aardappelplakken om met de zonnebloemolie. Verdeel de helft van de aardappelen over een met bakpapier bekleed bakrooster. Zorg dat de plakjes aardappel elkaar niet overlappen. Bak in 20 min. lichtbruin en krokant. Herhaal met de rest.
Bestrooi de nog warme chips met het zeezout en laat ca. 60 min. volledig afkoelen op een rooster.
combinatietip:Ook lekker met gerookte (pittige) paprikapoeder, Italiaanse kruiden of knoflookpoeder.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 porties)
500 g vastkokende aardappelen
5 el zonnebloemolie
½ tl zeezout
Dit heb je nodig
mandoline
bakpapier




