Ontdooi de garnalen. Boen de limoen schoon, rasp de groene schil van de helft en pers die helft uit. Snijd de rest in parten. Meng de sojasaus met de oestersaus, ⅕ van de olie, currypoeder, en het limoensap en breng op smaak met peper en eventueel zout. Meng de helft van de saus met de garnalen en laat staan tot gebruik.
Schil en rasp de gember en snijd de knoflook fijn. Maak de paprika schoon en snijd in dunne reepjes. Snijd de bosui in dunne ringetjes, hou het witte en groene gedeelte apart.
Verhit ⅖ van de olie in een wok of hapjespan op hoog vuur en bak de garnalen 2-3 min. tot gaar en goudbruin. Schep de garnalen uit de pan.
Verhit de rest van de olie in dezelfde pan en bak de gember en knoflook 1 min. Voeg de paprika en snijbonen toe en bak 3 min. Voeg de taugé, het witte deel van de bosui, de noedels en de achtergehouden saus toe en verwarm 2 min. tot de noedels warm zijn.
Voeg de garnalen en limoenrasp toe en breng op smaak met peper en eventueel zout. Bestrooi met de rest van de bosui en serveer met een partje limoen.
Singapore noodles met garnalen (advertorial)
Weinig tijd om te koken? Dan is dit je nieuwe go-to-recept. Dit noedelgerecht met veel groenten en garnalen zet je al in 15 minuten op tafel.
- combinatietipLekker met fijngesneden koriander.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Singapore noodles met garnalen (advertorial)
Weinig tijd om te koken? Dan is dit je nieuwe go-to-recept. Dit noedelgerecht met veel groenten en garnalen zet je al in 15 minuten op tafel.

hoofdgerecht
2 personen
520 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Ontdooi de garnalen. Boen de limoen schoon, rasp de groene schil van de helft en pers die helft uit. Snijd de rest in parten. Meng de sojasaus met de oestersaus, ⅕ van de olie, currypoeder, en het limoensap en breng op smaak met peper en eventueel zout. Meng de helft van de saus met de garnalen en laat staan tot gebruik.
Schil en rasp de gember en snijd de knoflook fijn. Maak de paprika schoon en snijd in dunne reepjes. Snijd de bosui in dunne ringetjes, hou het witte en groene gedeelte apart.
Verhit ⅖ van de olie in een wok of hapjespan op hoog vuur en bak de garnalen 2-3 min. tot gaar en goudbruin. Schep de garnalen uit de pan.
Verhit de rest van de olie in dezelfde pan en bak de gember en knoflook 1 min. Voeg de paprika en snijbonen toe en bak 3 min. Voeg de taugé, het witte deel van de bosui, de noedels en de achtergehouden saus toe en verwarm 2 min. tot de noedels warm zijn.
Voeg de garnalen en limoenrasp toe en breng op smaak met peper en eventueel zout. Bestrooi met de rest van de bosui en serveer met een partje limoen.
combinatietip:Lekker met fijngesneden koriander.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 2 personen)
225 g diepvries rauwe gepelde garnalen
1 biologische limoen
1½ el sojasaus
1 el oestersaus
2½ el zonnebloemolie
½ tl hot currypoeder
10 g verse gember
1 teen knoflook
1 puntpaprika
1 bosuitje
200 g gesneden snijbonen
75 g taugé
300 g Amoy Singapore curry noedels



