'Chinese nasi'
'Chinese nasi'
bewaar
bewaar

'Chinese nasi'

'Chinese nasi' zoals bij de Chinees-Indische afhaal. Niet Chinees en niet Indonesisch, maar ondertussen wél Nederlands erfgoed.

20 min. bereiden
1 uur oventijd
7waarderingen

Aan de slag

1

Spoel de rijst onder koud stromend water totdat het water minder troebel wordt. Zo voorkom je dat de rijst papperig wordt. Doe de rijst in een pan en voeg koud water toe. Het water moet een vingertoplengte boven de rijst staan. Breng het water op middelhoog vuur aan de kook. Zet het vuur vervolgens zo laag mogelijk en laat de rijst met de deksel op de pan 7-10 min. gaarstomen. Verdeel de rijst over een grote platte schaal en laat minimaal 1 uur afkoelen in de koelkast.

2

Roer de eieren los. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

3

Verhit de olie in de wok op hoog vuur. Voeg de hamreepjes en prei toe en roerbak 5 min. Schep de gekookte rijst erbij. Schuif alles naar een kant van de pan. Schenk de eieren in de wok. Schep het ei door zodra het langs de rand gaat stollen, laat het ei niet kleuren. Schep dan alles om bak nog 1 min. Voeg de vetsin, sojasaus, suiker en sesamolie toe, schep goed door. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

bereidingstipKook de witte rijst een dag van tevoren en bewaar in de koelkast tot gebruik.
combinatietipLekker met koe loe kai.
algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

'Chinese nasi'

'Chinese nasi' zoals bij de Chinees-Indische afhaal. Niet Chinees en niet Indonesisch, maar ondertussen wél Nederlands erfgoed.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig