bewaar
Gezonde erwtensoep met crispy ui en roggebrood
Gezonde erwtensoep met crispy ui en roggebrood
bewaar

Gezonde erwtensoep met crispy ui en roggebrood

Wat deze vegetarische erwtensoep zo lekker maakt? De crispy uien on top.

1 uur bereiden
25 min. oventijd
11waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

AH Biologisch gedroogde spliterwten

1

laurierblad

1½ liter

water

200 g

winterpeen

200 g

pastinaak

1

prei

3

middelgrote ui

4 el

milde olijfolie

1 el

zoete gerookte-paprikapoeder

4 sneetjes

Fries roggebrood

450 g

diepvries tuinerwtjes extra fijn

20 g

verse platte peterselie

Dit heb je nodig

  • bakpapier

  • Staafmixer

Wat deze vegetarische erwtensoep zo lekker maakt? De crispy uien on top.

Aan de slag

1

Breng de spliterwten, het laurierblaadje en het water in een soeppan aan de kook. Kook 30 min. op laag vuur. Roer af en toe.

2

Schil ondertussen de peen en pastinaak en snijd in dunne plakjes. Halveer de prei, spoel onder koud stromend water en snijd in halve ringen. Voeg de peen, pastinaak en prei aan de soep toe. Roer door en laat op laag vuur 30 min. zachtjes koken. Breng op smaak met peper en zout.

3

Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de uien in zo dun mogelijke ringen. Meng met de olie en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Breng op smaak met peper en de geroosterde paprikapoeder en rooster ca. 25 min. in het midden van de oven. Schep elke 10 min. om. Bak de laatste 5 min. de sneetjes roggebrood mee.

4

Voeg de laatste 10 min. de bevroren tuinerwtjes toe aan de soep. Snijd de peterselie fijn. Verwijder het laurierblaadje en pureer de soep grof met de staafmixer. Neem de ui uit de oven en laat uitlekken op keukenpapier. Serveer de soep met het brood en garneer met de crispy ui en peterselie.