bewaar
Tomatensalsa met komkommer en jalapeño
Tomatensalsa met komkommer en jalapeño
bewaar

Tomatensalsa met komkommer en jalapeño

Exotische tomatensalsa! Deze variant bevat ananas en jalapeño: fris, zoet, zuur, en pittig. Lekker als topping bij een wrap of taco.

5 min. bereiden
pittig
2waarderingen

Ingrediënten

4 personen

250 g

romaatjes

½

komkommer

2

salade-ui

1

verse groene jalapeñopeper

250 g

verse ananasstukjes

2 el

rodewijnazijn

Exotische tomatensalsa! Deze variant bevat ananas en jalapeño: fris, zoet, zuur, en pittig. Lekker als topping bij een wrap of taco.

Aan de slag

1

Snijd de romaatjes in kleine stukjes van 3 mm. Schil de komkommer, halveer en verwijder de zaadlijsten met een theelepel. Snijd de komkommer in blokjes van 3 mm.

2

Snijd de salade-uitjes in heel dunne ringetjes. Halveer de jalapeño in de lengte, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd zo fijn mogelijk. Snijd de ananas in blokjes van 3 mm. Meng alles tot een frisse salsa, breng vlak voor serveren op smaak met de azijn, peper en zout.

variatietipVervang de ananas door mango of watermeloen.