Thaise roerbak met komkommer, cherrytomaten, ui, ananas en tofu
Vega is lekker! Dat vinden de kinderen ook met dit recept.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 375 g tofu naturel
- 300 g witte rijst (of volkorenrijst)
- 250 g cherrytomaten
- 6 salade-uien (bosje)
- 250 g verse ananasstukjes
- 1 komkommer
- 3 el arachideolie
- 4 el zoete chilisaus
Lekker erbij
Advertentie
Bereiden
- Laat de tofu uitlekken en snijd in blokjes van 1 cm. Verdeel over een schone theedoek, breng op smaak met zout en laat staan tot gebruik. Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Halveer de cherrytomaten. Snijd de salade-ui in ringen en snijd de stukjes ananas kleiner.
- Halveer de komkommer in de lengte, schraap met een theelepel de zaadlijsten eruit en snijd de komkommer in schuine plakjes. Verhit de olie in een hapjespan en bak de tofu in 10 min. op middelhoog vuur goudbruin.
- Voeg de tomaten, salade-ui, ananas en chilisaus toe en bak 3 min. mee. Voeg de komkommer toe en verwarm nog 2 min. Breng op smaak met zout. Verdeel de rijst en het tomaten-ananas-mengsel over de borden en serveer direct. Lekker!
combinatietip:
Ook lekker met volkoren rijst
combinatietip:
Lekker met geroosterd sesamzaad.

Thaise roerbak met komkommer, cherrytomaten, ui, ananas en tofu
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 585 kcal
- eiwit 18 g
- koolhydraten 81 g
-
vet 20 g
waarvan verzadigd 3 g - natrium 435 mg
- vezels 5 g
Ook te zien in
Thaise roerbak met komkommer, cherrytomaten, ui, ananas en tofu
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Thaise roerbak met komkommer, cherrytomaten, ui, ananas en tofu

- 375 g tofu naturel
Laat de tofu uitlekken en snijd in blokjes van 1 cm. Verdeel over een schone theedoek, breng op smaak met zout en laat staan tot gebruik.

- 300 g witte rijst
- 250 g cherrytomaten
Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Halveer de cherrytomaten.

- 6 salade-uien
- 250 g verse ananasstukjes
Snijd de salade-ui in ringen en snijd de stukjes ananas kleiner.

- 1 komkommer
Halveer de komkommer in de lengte, schraap met een theelepel de zaadlijsten eruit en snijd de komkommer in schuine plakjes.

- 3 el arachideolie
Verhit de olie in een hapjespan en bak de tofu in 10 min. op middelhoog vuur goudbruin.

- 4 el zoete chilisaus
Voeg de tomaten, salade-ui, ananas en chilisaus toe en bak 3 min. mee. Voeg de komkommer toe en verwarm nog 2 min. Breng op smaak met zout.

Verdeel de rijst en het tomaten-ananas-mengsel over de borden en serveer direct. Lekker!
combinatietip:
Ook lekker met volkoren rijst
combinatietip:
Lekker met geroosterd sesamzaad.