bewaar
Engelse fool met framboos en rode bes
Engelse fool met framboos en rode bes
bewaar

Engelse fool met framboos en rode bes

Don't be a fool: eet Englse fool! Meer dan amandelschaafsel, suiker, slagroom en een flinke dosis zomerfruit heb je niet nodig.

10 min. bereiden
4waarderingen

Ingrediënten

8 personen

55 g

amandelschaafsel

300 g

rode bessen

365 g

Sweet Eve framboos

120 g

suiker

500 ml

verse slagroom

Dit heb je nodig

  • keukenmachine of handmixer

Don't be a fool: eet Englse fool! Meer dan amandelschaafsel, suiker, slagroom en een flinke dosis zomerfruit heb je niet nodig.

Aan de slag

1

Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster het amandelschaafsel op middelhoog vuur in 3-4 min. goudbruin. Laat afkoelen.

2

Ris de rode bessen van de takjes maar houd ter garnering 4 takjes bessen en 16 frambozen achter (per 8 personen). Bestrooi de rest van de bessen en frambozen met de helft van de suiker en schep om.

3

Klop de slagroom met de elektrische handmixer in 5-6 min. stijf met de rest van de suiker.

4

Plet het gesuikerde fruit met een vork tot een grove puree. Schep de fruitpuree luchtig door de slagroom tot de room mooi gemarmerd is.

5

Bestrooi de fool met het amandelschaafsel, verdeel de achtergehouden takjes bessen en frambozen erover en serveer direct, of bewaar tot gebruik in de koelkast.

variatietipEten er geen kinderen mee? Voeg dan eventueel een scheutje amaretto samen met de suiker toe aan het fruit.