Pokébowl met meloen, mango en avocado
Waan je even op een zonnig eiland, want deze fruitige 'pokébowl' met meloen, mango en avocado laat jou stralen van geluk.
560 kcal
15 min. bereiden
Ingrediënten
Aantal personen
600 g
1
2
½
4 el
2
275 g
1 el
3 el
Ontdek meer van dit soort gerechten
Ook te zien in
2021 nr. 06 - Stapel op de zomer
2022 week 29-32 - 2022 week 29-32
2021 week 25-28 - 2021 week 25-28
Verwarm de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat afkoelen.
Snijd ondertussen het vruchtvlees van de watermeloen in blokjes van ca. 1½ cm. Snijd de bosuitjes in dunne ringetjes. Verwijder het steeltje en de zaadlijsten van de rode peper en snijd het vruchtvlees van de halve peper fijn. Meng de watermeloen met ¼ van de sojasaus, de rode peper en de helft van de salade-ui in een kom en laat staan tot gebruik.
Snijd de avocado’s in de lengte doormidden. Verwijder de pit, schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil en snijd in blokjes. Halveer de stukjes mango.
Laat de watermeloen uitlekken en schep de avocado en mango erdoor. Verdeel de rijst over diepe borden en verdeel de watermeloen, avocado en mango erover. Besprenkel met de rest van de sojasaus en de sesamolie en bestrooi met de rest van de bosui en de pokébowlkruiden.
- combinatietipLekker met limoen.
- combinatietipHoud je van pittig? Snijd de rest van de rode peper ook fijn en garneer de pokébowl ermee.
Pokébowl met meloen, mango en avocado
Waan je even op een zonnig eiland, want deze fruitige 'pokébowl' met meloen, mango en avocado laat jou stralen van geluk.

hoofdgerecht
4 personen
560 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Verwarm de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat afkoelen.
Snijd ondertussen het vruchtvlees van de watermeloen in blokjes van ca. 1½ cm. Snijd de bosuitjes in dunne ringetjes. Verwijder het steeltje en de zaadlijsten van de rode peper en snijd het vruchtvlees van de halve peper fijn. Meng de watermeloen met ¼ van de sojasaus, de rode peper en de helft van de salade-ui in een kom en laat staan tot gebruik.
Snijd de avocado’s in de lengte doormidden. Verwijder de pit, schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil en snijd in blokjes. Halveer de stukjes mango.
Laat de watermeloen uitlekken en schep de avocado en mango erdoor. Verdeel de rijst over diepe borden en verdeel de watermeloen, avocado en mango erover. Besprenkel met de rest van de sojasaus en de sesamolie en bestrooi met de rest van de bosui en de pokébowlkruiden.
combinatietip:Lekker met limoen.
combinatietip:Houd je van pittig? Snijd de rest van de rode peper ook fijn en garneer de pokébowl ermee.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
600 g 1 minuut basmatirijst
1 mini-watermeloen
2 bosuitjes
½ rode peper
4 el sojasaus
2 eetrijpe avocado's
275 g verse mangostukjes
1 el sesamolie
3 el Verstegen original spice blend voor poké bowl








