bewaar
Vegan pokébowl met watermeloen en rode rijst
Vegan pokébowl met watermeloen en rode rijst
bewaar

Vegan pokébowl met watermeloen en rode rijst

Watermeloen, sojabonen en avocado: deze bowl schrééuwt toch bijna zomer?

35 min. bereiden
22waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

AH Biologisch volkoren rode rijst

½

mini watermeloen

2

bosuien

1

limoen

95 g

Saitaku ingelegde gember

4 el

sojasaus

1 el

geroosterde sesamolie

1

komkommer

12

wasabibollen

2

eetrijpe avocado's

175 g

koelverse sojabonen

Dit heb je nodig

  • staafmixer met hoge beker

  • spuitzak met gladde spuitmond

Watermeloen, sojabonen en avocado: deze bowl schrééuwt toch bijna zomer?

Aan de slag

1

Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd het vruchtvlees van de watermeloen in blokjes van 1½ cm. Pers de vrucht van de limoen uit. Snijd de bosui in flinterdunne schuine reepjes. Laat de gember uitlekken en vang 2 el van het vocht (per 4 personen) op.

2

Schep de watermeloen in een kom en voeg 2 el limoensap (per 4 personen), de bosui, het gembervocht, de sojasaus en sesamolie toe. Laat staan tot gebruik en schep af en toe om. Halveer de komkommer in de lengte en verwijder met een theelepel de zaadlijsten. Snijd in boogjes. Hak de wasabibollen fijn.

3

Snijd de avocado’s overlangs doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Schep samen met de ingelegde gember in een hoge beker en pureer met de staafmixer. Breng op smaak met wat zout en schep in een spuitzak. Verdeel de rijst over de kommen. Spuit een toef avocadocrème in het midden van de kom. Bestrooi met het wasabikruim.

4

Schep de watermeloen (bewaar het vocht), komkommer en sojabonen rondom de avocadocrème in delen over de rijst. Serveer het vocht van de watermeloen erbij om de rijst op smaak te brengen.

tip

Vegan pokébowl met watermeloen en zwarterijst

Instructievideo - 00:34 min.