Pokébowl met avocado, zalm en wasabibollen
Deze frisse pokébowl met mango, zalm, gember en wasabibollen is het proberen waard. Een kleurrijke bowl met allerlei smaken die goed samenkomen in dit gerecht. Eet smakelijk!
785 kcal
35 min. bereiden
Ingrediënten
Aantal personen
1
200 g
4 el
1 el
500 g
275 g
1
3 el
100 g
1
40 g
50 g
Dit heb je nodig
dunschiller
Ontdek meer van dit soort gerechten
Ook te zien in
2024 nr. 05 - Mediterrane zomer!
Boen de limoen schoon en rasp de groene schil. Meng de zalm met het limoenrasp, 1 el van het vocht van de ginger sticks (per 4 personen), ¼ van de sojasaus, sesamolie, peper en eventueel zout. Laat in de koelkast marineren tot gebruik.
Kook ondertussen de poke rice volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Halveer de mangoblokjes. Schaaf met een dunschiller of kaasschaaf linten van de komkommer. Schep de komkommer om met ⅓ van de rijstazijn en peper.
Snijd de radijs in flinterdunne plakjes. Halveer de avocado en snijd het vruchtvlees in de lengte in plakjes. Hak de wasabibollen grof.
Meng de poke rice met de rest van de rijstazijn en eventueel zout. Verdeel over kommen. Verdeel de zalm, mango, komkommer, radijs, avocado, wasabibollen en de ginger sticks erover. Serveer de rest van de sojasaus erbij.
- vegantipVervang de zalm door knapperig gebakken blokjes tofu.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Pokébowl met avocado, zalm en wasabibollen
Deze frisse pokébowl met mango, zalm, gember en wasabibollen is het proberen waard. Een kleurrijke bowl met allerlei smaken die goed samenkomen in dit gerecht. Eet smakelijk!

hoofdgerecht
4 personen
785 kcal
35 min. bereiden
Aan de slag
Boen de limoen schoon en rasp de groene schil. Meng de zalm met het limoenrasp, 1 el van het vocht van de ginger sticks (per 4 personen), ¼ van de sojasaus, sesamolie, peper en eventueel zout. Laat in de koelkast marineren tot gebruik.
Kook ondertussen de poke rice volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Halveer de mangoblokjes. Schaaf met een dunschiller of kaasschaaf linten van de komkommer. Schep de komkommer om met ⅓ van de rijstazijn en peper.
Snijd de radijs in flinterdunne plakjes. Halveer de avocado en snijd het vruchtvlees in de lengte in plakjes. Hak de wasabibollen grof.
Meng de poke rice met de rest van de rijstazijn en eventueel zout. Verdeel over kommen. Verdeel de zalm, mango, komkommer, radijs, avocado, wasabibollen en de ginger sticks erover. Serveer de rest van de sojasaus erbij.
vegantip:Vervang de zalm door knapperig gebakken blokjes tofu.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
1 biologische limoen
200 g gerookte zalmblokjes
4 el sojasaus
1 el sesamolie
500 g poke rice
275 g verse mangostukjes
1 komkommer
3 el rijstazijn
100 g radijsjes
1 eetrijpe avocado
40 g wasabibollen
50 g poke ginger sticks
Dit heb je nodig
dunschiller




