bewaar
Groene-groentesoep met andijvie
Groene-groentesoep met andijvie
bewaar

Groene-groentesoep met andijvie

Een makkelijke manier om lekker veel groentjes binnen te krijgen? Lunchen met deze groene-groentesoep!

25 min. bereiden
8waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

middelgrote ui

1

teen knoflook

250 g

iets kruimige aardappel

2 el

milde olijfolie

400 g

gesneden andijvie

1

groentebouillontablet minder zout

1 liter

water

350 g

diepvries tuinerwtjes extra fijn

200 g

zuivelspread knoflook en kruiden

1 el

water

3 el

pompoenpitten

Dit heb je nodig

  • Staafmixer

Een makkelijke manier om lekker veel groentjes binnen te krijgen? Lunchen met deze groene-groentesoep!

Aan de slag

1

Snijd de ui in stukken en de knoflook fijn. Schil de aardappelen en snijd in stukjes van ca. 2 cm. Verhit de olie in een soeppan en bak de ui, knoflook en aardappel 5 min. op middelhoog vuur. Voeg de andijvie toe en bak nog 3 min. mee.

2

Voeg 1 liter water (per 4 personen) en het bouillonblokje toe en breng al roerend aan de kook. Laat 10 min. zachtjes koken met de deksel schuin op de pan. Voeg de laatste 4 min. de bevroren tuinerwtjes toe.

3

Neem de pan van het vuur, voeg
 ¾ van de zuivelspread toe en pureer met de staafmixer tot een egale soep. Breng op smaak met peper.


4

Meng de rest van de zuivelspread met 1 el water (per 4 personen). Verdeel de soep over kommen. Schep in elke kom 1 el zuivelspread en vorm met behulp van een theelepel een mooie swirl. Bestrooi met de pompoenpitten.

achtergrondinfoHet bouillonblokje minder zout staat niet in de Schijf van Vijf en is een dagkeuze. Kijk voor meer uitleg over dag- en weekkeuzes op voedingscentrum.nl.

serveertipLekker met wat geroosterd volkorenbrood.