bewaar
Groene-groentesoep met andijvie
Groene-groentesoep met andijvie
bewaar

Groene-groentesoep met andijvie

Een makkelijke manier om lekker veel groentjes binnen te krijgen? Lunchen met deze groene-groentesoep!

25 min. bereiden
4waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

middelgrote ui

1

teen knoflook

250 g

iets kruimige aardappel

2 el

milde olijfolie

400 g

gesneden andijvie

1

groentebouillontablet minder zout

1 liter

water

350 g

diepvries tuinerwtjes extra fijn

200 g

zuivelspread knoflook en kruiden

1 el

water

3 el

pompoenpitten

Dit heb je nodig

  • Staafmixer

Een makkelijke manier om lekker veel groentjes binnen te krijgen? Lunchen met deze groene-groentesoep!

Aan de slag

1

Snijd de ui in stukken en de knoflook fijn. Schil de aardappelen en snijd in stukjes van ca. 2 cm. Verhit de olie in een soeppan en bak de ui, knoflook en aardappel 5 min. op middelhoog vuur. Voeg de andijvie toe en bak nog 3 min. mee.

2

Voeg 1 liter water (per 4 personen) en het bouillonblokje toe en breng al roerend aan de kook. Laat 10 min. zachtjes koken met de deksel schuin op de pan. Voeg de laatste 4 min. de bevroren tuinerwtjes toe.

3

Neem de pan van het vuur, voeg
 ¾ van de zuivelspread toe en pureer met de staafmixer tot een egale soep. Breng op smaak met peper.


4

Meng de rest van de zuivelspread met 1 el water (per 4 personen). Verdeel de soep over kommen. Schep in elke kom 1 el zuivelspread en vorm met behulp van een theelepel een mooie swirl. Bestrooi met de pompoenpitten.

tip

serveertipLekker met wat geroosterd volkorenbrood.