bewaar
Minifrittata’s met spinazie, ham en rode ui
Minifrittata’s met spinazie, ham en rode ui
bewaar

Minifrittata’s met spinazie, ham en rode ui

Deze minifrittata’s kunnen altijd: als tussendoortje, lunch, bij de borrel of als bijgerecht.

20 min. bereiden
20 min. oventijd
10 min. wachten
10waarderingen

Ingrediënten

12 porties

2

rode uien

2 el

milde olijfolie

200 g

verse spinazie

75 g

ongebrande hazelnoten

100 g

Limburgse achterham

6

middelgrote eieren

100 g

crème fraîche

1 el

grove mosterd

Dit heb je nodig

  • fijne zeef

  • papieren muffinvormpjes

  • muffinvorm met 12 holtes

Deze minifrittata’s kunnen altijd: als tussendoortje, lunch, bij de borrel of als bijgerecht.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 180 °C. Snipper de rode ui. Verwarm de olie in een grote koekenpan of hapjespan. Fruit de ui 5 min. onder regelmatig omscheppen op middelhoog vuur.

2

Voeg de spinazie in delen toe en laat het omscheppend slinken. Breng op smaak met zout en versgemalen peper. Schep het ui-spinaziemengsel in een zeef of vergiet. Druk met de achterkant van een lepel zoveel mogelijk water uit de spinazie.

3

Hak de hazelnoten grof. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster hierin de hazelnoten in 5 min. bruin. Snijd de achterham in stukjes. Snijd de spinazie grof. Klop de eieren los met een garde. Doe de crème fraîche en mosterd erbij en roer tot alles goed gemengd is. Breng op smaak met versgemalen peper en zout.

4

Zet de papieren cakevormpjes in de muffinvorm. Verdeel het ui-spinaziemengsel over de vormpjes. Verdeel de stukjes ham en hazelnoten erover. Giet het ei-roommengsel erover. Tik een paar keer voorzichtig met de vorm op het aanrecht, zodat eventuele luchtbelletjes verdwijnen.

5

Bak de minifrittata’s in het midden van de oven in ca. 20 min. goudgeel en gaar. Laat ze 10 min. afkoelen in de vorm voor je ze eruit haalt.