Verwarm de oven voor op 180 °C. Verhit een koekenpan zonder olie of boter op middelhoog vuur en bak de spekreepjes in 6 min. goudbruin. Snijd ondertussen de onderkant en groene stelen van de venkelknollen en snijd de knollen in parten van ca. 1 cm dik. Voeg de venkel, peper en zout toe aan het spek en bak 8 min. mee, schep regelmatig om.
Bekleed ondertussen de quichevorm met het bladerdeeg. Voeg de helft van de spinazie in delen toe aan het venkelmengsel en laat slinken. Doe de rest van de spinazie samen met de eieren en roomkaas in een hoge beker en pureer met de staafmixer.
Verdeel het venkelmengsel over de bodem van de quichevorm. Schenk het eimengsel erover en bak de quiche in ca. 45 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar. Dek eventueel losjes af met aluminiumfolie als de taart te donker wordt. Serveer de quiche warm, lauw of op kamertemperatuur.
Venkelquiche met spinazie en spek
Is er een beter gerecht dan quiche? Het grote voordeel is dat je 'm als lunch, bij de borrel of als diner kunt eten.
- combinatietipLekker met veldsla.
Gerelateerde recepten
Venkelquiche met spinazie en spek
Is er een beter gerecht dan quiche? Het grote voordeel is dat je 'm als lunch, bij de borrel of als diner kunt eten.

bijgerecht
4 personen
615 kcal
20 min. bereiden
45 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Verhit een koekenpan zonder olie of boter op middelhoog vuur en bak de spekreepjes in 6 min. goudbruin. Snijd ondertussen de onderkant en groene stelen van de venkelknollen en snijd de knollen in parten van ca. 1 cm dik. Voeg de venkel, peper en zout toe aan het spek en bak 8 min. mee, schep regelmatig om.
Bekleed ondertussen de quichevorm met het bladerdeeg. Voeg de helft van de spinazie in delen toe aan het venkelmengsel en laat slinken. Doe de rest van de spinazie samen met de eieren en roomkaas in een hoge beker en pureer met de staafmixer.
Verdeel het venkelmengsel over de bodem van de quichevorm. Schenk het eimengsel erover en bak de quiche in ca. 45 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar. Dek eventueel losjes af met aluminiumfolie als de taart te donker wordt. Serveer de quiche warm, lauw of op kamertemperatuur.
combinatietip:Lekker met veldsla.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
125 g gerookte spekreepjes
2 venkelknollen
270 g vers bladerdeeg
200 g verse bladspinazie
5 witte scharreleieren
150 g roomkaas knoflook & fijne kruiden
Dit heb je nodig
staafmixer met hoge beker
quichevorm met losse bodem (ø 28 cm, ingevet)