bewaar
Venkelquiche met spinazie en spek
Venkelquiche met spinazie en spek
bewaar

Venkelquiche met spinazie en spek

Is er een beter gerecht dan quiche? Het grote voordeel is dat je 'm als lunch, bij de borrel of als diner kunt eten.

20 min. bereiden
45 min. oventijd
2waarderingen

Ingrediënten

4 personen

125 g

gerookte spekreepjes

2

venkelknollen

270 g

vers bladerdeeg

200 g

verse bladspinazie

5

witte scharreleieren

150 g

roomkaas knoflook & fijne kruiden

Dit heb je nodig

  • staafmixer met hoge beker

  • quichevorm met losse bodem (ø 28 cm, ingevet)

Is er een beter gerecht dan quiche? Het grote voordeel is dat je 'm als lunch, bij de borrel of als diner kunt eten.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 180 °C. Verhit een koekenpan zonder olie of boter op middelhoog vuur en bak de spekreepjes in 6 min. goudbruin. Snijd ondertussen de onderkant en groene stelen van de venkelknollen en snijd de knollen in parten van ca. 1 cm dik. Voeg de venkel, peper en zout toe aan het spek en bak 8 min. mee, schep regelmatig om.

2

Bekleed ondertussen de quichevorm met het bladerdeeg. Voeg de helft van de spinazie in delen toe aan het venkelmengsel en laat slinken. Doe de rest van de spinazie samen met de eieren en roomkaas in een hoge beker en pureer met de staafmixer.

3

Verdeel het venkelmengsel over de bodem van de quichevorm. Schenk het eimengsel erover en bak de quiche in ca. 45 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar. Dek eventueel losjes af met aluminiumfolie als de taart te donker wordt. Serveer de quiche warm, lauw of op kamertemperatuur.

tip

combinatietipLekker met veldsla.