bewaar
Pasta zalm-spinazie
Pasta zalm-spinazie
bewaar

Pasta zalm-spinazie

Pasta pronto! Binnen tien minuten staat deze pasta met gegrilde courgette en gekookte eieren op tafel.

10 min. bereiden
778waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

farfalle

4

middelgrote eieren

1

courgette

2 el

milde olijfolie

125 g

roomkaas kruiden

300 g

verse bladspinazie

100 g

gerookte zalmblokjes

Dit heb je nodig

  • grillpan

Pasta pronto! Binnen tien minuten staat deze pasta met gegrilde courgette en gekookte eieren op tafel.

Aan de slag

1

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Kook ondertussen de eieren in 8 min. hard. Laat ze onder koud stromend water schrikken, pel ze en snijd in parten.

2

Snijd de courgette in schuine plakken en bestrijk ze met de olie. Verhit de grillpan en gril de courgette 4 min. Keer halverwege. Neem uit de pan.

3

Giet de pasta af en doe terug in de pan. Schep de roomkaas erdoor en zet de pan op laag vuur. Voeg beetje bij beetje de spinazie toe en laat al omscheppend slinken. Schep de zalmblokjes erdoor.

4

Schep de pasta in diepe borden en verdeel het ei en de courgette erover.

variatietipRoomkaas is ook heerlijk door soepen, bijvoorbeeld zelfgemaakte champignonsoep.

Ei koken

Instructievideo - 01:51 min.