bewaar
Ei-wrap met spinazie en zalm
Ei-wrap met spinazie en zalm
bewaar

Ei-wrap met spinazie en zalm

Wordt het een omelet of wordt het een wrap? Met deze lunch hoef je niet te kiezen, ga voor de ei-wrap!

25 min. bereiden
12waarderingen

Ingrediënten

4 personen

6

middelgrote eieren

200 g

bladspinazie

4 tl

milde olijfolie

1

eetrijpe avocado

125 g

zuivelspread knoflook en kruiden

100 g

gerookte zalm

Dit heb je nodig

  • blender of keukenmachine

Wordt het een omelet of wordt het een wrap? Met deze lunch hoef je niet te kiezen, ga voor de ei-wrap!

Aan de slag

1

Doe de eieren, ¾ van de spinazie, peper en eventueel zout in een blender of keukenmachine en mix tot een groen glad mengsel. Verhit telkens 1 tl olie in de koekenpan met antiaanbaklaag en bak een deel van het ei-mengsel op middelhoog vuur 3 min. tot het ei stolt. Keer om. Bak de andere kant een 1-2 min. Neem de omelet uit de pan en leg op een bord. Herhaal tot je voor iedereen een omelet hebt.

2

Snijd ondertussen de avocado overlangs doormidden en verwijder de pit. Schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil en snijd in dunne plakjes. Besmeer de omeletten met de zuivelspread. Verdeel de zalm, de rest van de spinazie en avocado erover. Rol de omeletwraps strak op en halveer ze. Serveer direct.

Ei-wrap met spinazie en zalm

Instructievideo - 00:24 min.