bewaar
Chocoladeletters
Chocoladeletters
bewaar

Chocoladeletters

Chocoladeletters maken kun je zelf! Kies je favoriete chocolade en maak je eigen naam. Ook mét de puntjes op de i!

25 min. bereiden
1 uur wachten
3waarderingen

Ingrediënten

4 personen

500 g

melkchocolade

150 g

ongezouten roomboter

4 el

strooigoed

Dit heb je nodig

  • viltstift

  • bakpapier

  • spuitzak met kartelmondje

Chocoladeletters maken kun je zelf! Kies je favoriete chocolade en maak je eigen naam. Ook mét de puntjes op de i!

Aan de slag

1

Teken met een stift de omtrek van de letters die je wilt maken op een vel bakpapier.

2

Hak de chocolade in kleine stukjes. Zet een hittebestendige kom op een pan met een laagje water, zorg dat de kom het water niet raakt. Zet de pan op het vuur. Smelt zo ¾ van de de chocolade (au bainmarie). Roer af en toe, tot de chocolade helemaal is gesmolten. Haal de kom van de pan en roer er de rest van de gehakte chocolade door. Laat de gesmolten chocolade afkoelen tot lauw (30 °C).

3

Klop ondertussen de boter in 5 min. met een mixer luchtig, tot de boter wit wordt. Spatel de gesmolten chocolade erdoor tot de boter en chocolade goed gemengd zijn.

4

Draai de spuitzak net boven het spuitmondje een paar slagen zodat de vulling niet direct uit de spuitzak loopt. Schep het mengsel in de spuitzak. Leg de spuitzak 5 min. in de koelkast tot hij iets is opgesteven, maar niet zo lang dat hij weer hard wordt. De chocolade moet goed spuitbaar blijven.

5

Spuit met de spuitzak kleine toefjes van het chocoladebotermengsel binnen de lijntjes, tot de letters helemaal gevuld zijn. Versier ze met het strooigoed.

6

Laat de letters 1 uur opstijven op een koele, droge plaats, eventueel in de koelkast. Eenmaal uitgehard kun je de letters in een luchtdichte bak ten minste 2 dagen bewaren.