bewaar
Kruidenboter-kaaskrans
Kruidenboter-kaaskrans
bewaar

Kruidenboter-kaaskrans

Kruidenboterfans opgelet: deze kruidenboter-kaaskrans is onweerstaanbaar!

10 min. bereiden
20 min. oventijd
12waarderingen

Ingrediënten

10 personen

450 g

diepvries Italiaans pizzadeeg met olijfolie

300 g

minimozzarellabolletjes

75 g

kruidenboter

50 g

belegen kaas

5 g

verse platte peterselie

Dit heb je nodig

  • bakpapier

Kruidenboterfans opgelet: deze kruidenboter-kaaskrans is onweerstaanbaar!

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Laat de plakken pizzadeeg 5 min. ontdooien en snijd elke plak in 4 vierkantjes. Laat de mozzarellabolletjes goed uitlekken en dep droog. Verdeel steeds 1 bolletje mozzarella en ¼ tl kruidenboter over 1 vierkantje bladerdeeg. Je gebruikt voor 10 personen ca. 50 g van de kruidenboter.

2

Vouw de punten van het deeg naar binnen en druk het deeg dicht tot een bolletje. Verdeel de bolletjes met de gladde kant naar boven in kransvorm in 2 rijen over een met bakpapier beklede bakplaat. Verdeel de rest van de kruidenboter in stukjes over de krans. Rasp de kaas erboven en bak in het midden van de oven in 18-20 min. goudbruin en gaar.

3

Snijd ondertussen de peterselie fijn. Schuif met behulp van het bakpapier de krans op een serveerschaal en bestrooi met de peterselie.

tip

bereidingstipIn plaats van minimozzarellabolletjes kun je ook 300 g mozzarella in blokjes snijden en als vulling gebruiken.

Kruidenboter-kaaskrans

Instructievideo - 00:24 min.