bewaar
Pastasalade met spinazie, tomaat & rucola
Pastasalade met spinazie, tomaat & rucola
bewaar

Pastasalade met spinazie, tomaat & rucola

Zodra de zon schijnt wil je maar één ding: deze vegetarische pastasalade. Ok, en barbecueën.

10 min. bereiden
76waarderingen

Ingrediënten

4 personen

500 g

verse perle con basilico

1

courgette

4 el

milde olijfolie

5 g

verse basilicum

1 el

balsamicoazijn

100 g

babyspinazie

85 g

rucola

200 g

semi-gedroogde tomaten

Dit heb je nodig

  • staafmixer

Zodra de zon schijnt wil je maar één ding: deze vegetarische pastasalade. Ok, en barbecueën.

Aan de slag

1

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de courgette in dunne plakjes.

2

Verhit ¼ van de olie in een koekenpan en roerbak de courgette 3 min. Breng op smaak met peper en zout. Pureer ondertussen met de staafmixer het basilicum met de rest van de olijfolie en balsamico tot een gladde dressing. Meng de pasta in een grote schaal met de courgette en schep de spinazie, rucola, dressing en semi-gedroogde cherrytomaatjes erdoor.

variatietipJe kunt deze pastasalade met alle soorten gevulde pasta maken.

variatietipVan deze maaltijdsalade een vleesgerecht maken? Vervang de perle con basilico door perle prosciutto crudo.