Pas­ta­sa­la­de met spi­na­zie, to­maat & ru­co­la

Zodra de zon schijnt wil je maar één ding: deze vegetarische pastasalade. Ok, en barbecueën.

(16) waardeer
italiaans hoofdgerecht Zodra de zon schijnt wil je maar één ding: deze vegetarische pastasalade. Ok, en barbecueën. 4 personen
5 16

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • staafmixer

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de courgette in dunne plakjes.
  2. Verhit ¼ van de olie in een koekenpan en roerbak de courgette 3 min. Breng op smaak met peper en zout. Pureer ondertussen met de staafmixer het basilicum met de rest van de olijfolie en balsamico tot een gladde dressing. Meng de pasta in een grote schaal met de courgette en schep de spinazie, rucola, dressing en semi-gedroogde cherrytomaatjes erdoor.

variatietip:

Je kunt deze pastasalade met alle soorten gevulde pasta maken.

variatietip:

Van deze maaltijdsalade een vleesgerecht maken? Vervang de perle con basilico door perle prosciutto crudo.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 600 kcal
  • eiwit 18 g
  • koolhydraten 70 g
    waarvan suikers 14 g
  • vet 26 g
    waarvan verzadigd 5 g
  • natrium 880 mg
  • vezels 8 g
Tags
Ook te zien in

Pastasalade met spinazie, tomaat & rucola

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pas­ta­sa­la­de met spi­na­zie, to­maat & ru­co­la

1
1
  • 500 g verse perle con basilico

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2
2
  • 1 courgette

Snijd de courgette in dunne plakjes.

3
3
  • 1 el milde olijfolie

Verhit de olie in een koekenpan en roerbak de courgette 3 min. Breng op smaak met peper en zout.

4
4
  • 5 g verse basilicum
  • 3 el milde olijfolie
  • 1 el balsamicoazijn

Pureer ondertussen met de staafmixer het basilicum met de rest van de olijfolie en balsamico tot een gladde dressing.

5
5
  • 100 g babyspinazie
  • 85 g rucola
  • 200 g semi-gedroogde tomaten

Meng de pasta in een grote schaal met de courgette en schep de spinazie, rucola, dressing en semi-gedroogde cherrytomaatjes erdoor.

variatietip:

Je kunt deze pastasalade met alle soorten gevulde pasta maken.

variatietip:

Van deze maaltijdsalade een vleesgerecht maken? Vervang de perle con basilico door perle prosciutto crudo.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.