Ge­vul­de pas­ta met bief­stuk & ge­roos­ter­de bloem­kool

Bord vol liefde met deze gevulde pasta, zelfgemaakte ricotta-spinaziesaus met pistachenoten en biefstuk.

(5) waardeer
italiaans hoofdgerecht Bord vol liefde met deze gevulde pasta, zelfgemaakte ricotta-spinaziesaus met pistachenoten en biefstuk. 4 personen
4 5

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • bakpapier
  • grillpan
  • keukenpapier
  • aluminiumfolie
  • rasp
  • staafmixer met hoge beker

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Halveer de grote bloemkoolroosjes en snijd de rode uien in parten. Meng de bloemkool met de rode ui, de helft van het rozemarijn-zeezout en de helft van de olie. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster ca. 20 min. in het midden van de oven.
  2. Verhit ondertussen de grillpan zonder olie of boter. Dep de biefstukken droog met keukenpapier, bestrijk met de rest van de olie en bestrooi met de rest van het rozemarijn-zeezout en peper. Gril de biefstukken in 5 min. medium rare. Keer halverwege. Laat het vlees op een bord afgedekt met aluminiumfolie 5 min. rusten.
  3. Kook ondertussen de perline in 6 min. beetgaar. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Snijd de spinazie grof en doe de helft van de spinazie samen met de helft van de pistachenoten, de ricotta, 1 el citroensap en 1 tl -rasp (per 4 personen) en peper in een hoge beker en pureer met de staafmixer tot een saus. Schenk in een steelpan en verwarm 2 min. op laag vuur. Roer af en toe.
  4. Snijd de biefstukken in dunne plakken. Giet de pasta af en meng met de saus, geroosterde groente en de rest van de spinazie. Verdeel over diepe borden en verdeel de biefstuk erover. Hak de rest van de pistachenoten grof en strooi over de pasta.

Tip:

Dit is een Allerhande Box recept.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 830 kcal
  • eiwit 53 g
  • koolhydraten 67 g
  • vet 37 g
    waarvan verzadigd 9 g
  • natrium 1.080 mg
  • vezels 9 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande Box Week 7 2020

Gevulde pasta met biefstuk & geroosterde bloemkool

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­vul­de pas­ta met bief­stuk & ge­roos­ter­de bloem­kool

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 800 g koelverse bloemkoolroosjes
  • 2 Biologische rode uien

Halveer de grote bloemkoolroosjes en snijd de rode uien in parten.

3
3
  • ½ tl rozemarijn-zeezout
  • 2 el milde olijfolie

Meng de bloemkool met de rode ui, het rozemarijn-zeezout en de olie.

4
4

Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster ca. 20 min. in het midden van de oven.

5
5

Verhit ondertussen de grillpan zonder olie of boter.

6
6
  • 4 biefstukken
  • 2 el milde olijfolie
  • ½ tl rozemarijn-zeezout

Dep de biefstukken droog met keukenpapier, bestrijk met de rest van de olie en bestrooi met de rest van het rozemarijn-zeezout en peper.

7
7

Gril de biefstukken in 5 min. medium rare. Keer halverwege. Laat het vlees op een bord afgedekt met aluminiumfolie 5 min. rusten.

8
8
  • 500 g verse perle con basilico

Kook ondertussen de perline in 6 min. beetgaar.

9
9
  • 1 biologische citroen

Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit.

10
10
  • 100 g babyspinazie
  • 25 g ongezouten pistachenoten
  • 100 g ricotta

Snijd de spinazie grof en doe de helft van de spinazie samen met de pistachenoten, de ricotta, 1 el citroensap en 1 tl -rasp (per 4 personen) en peper in een hoge beker en pureer met de staafmixer tot een saus.

11
11

Schenk in een steelpan en verwarm 2 min. op laag vuur. Roer af en toe.

12
12

Snijd de biefstukken in dunne plakken. Giet de pasta af en meng met de saus, geroosterde groente en de rest van de spinazie.

13
13
  • 25 g ongezouten pistachenoten

Verdeel over diepe borden en verdeel de biefstuk erover. Hak de rest van de pistachenoten grof en strooi over de pasta.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.