Ge­vul­de pas­ta & ro­mi­ge to­ma­ten­saus

De romige tomatensaus maak je helemaal zelf met tomatenblokjes, Italiaanse kruiden & crème fraîche.

(1) waardeer
hoofdgerecht De romige tomatensaus maak je helemaal zelf met tomatenblokjes, Italiaanse kruiden & crème fraîche. 4 personen
4 1

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • hapjespan met deksel

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de tenen knoflook fijn. Verhit de helft van de olie in de hapjespan en bak de knoflook 30 sec. Voeg de roerbakgroente en gedroogde Italiaanse kruiden toe en bak 5 min. op middelhoog vuur.
  2. Voeg de tomatenblokjes toe en breng aan de kook. Zet het vuur laag en laat 10 min. met de deksel op de pan koken. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  3. Kook ondertussen de pasta in een ruime pan water in 4 min. gaar. Verhit een koekenpan met de rest van de olie en bak de pulled oats in 6 min. goudbruin op middelhoog vuur.
  4. Giet de pasta af. Meng de crème fraîche door de tomatensaus. Verdeel de pasta over diepe borden. Schep de saus erop en verdeel de pulled oats erover. Bestrooi met de kaas.

Tip:

Dit is een Allerhande Box recept.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 860 kcal
  • eiwit 51 g
  • koolhydraten 86 g
  • vet 32 g
    waarvan verzadigd 11 g
  • natrium 1.000 mg
  • vezels 12 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande Box week 36 2019

Gevulde pasta & romige tomatensaus

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­vul­de pas­ta & ro­mi­ge to­ma­ten­saus

1
1
  • 2 tenen knoflook
  • 1 el milde olijfolie

Snijd de tenen knoflook fijn. Verhit de olie in de hapjespan en bak de knoflook 30 sec.

2
2
  • 800 g verse Provençaals roerbakgroente
  • 3 g gedroogde Italiaanse kruiden

Voeg de roerbakgroente en gedroogde Italiaanse kruiden toe en bak 5 min. op middelhoog vuur.

3
3
  • 800 g tomatenblokjes in blik

Voeg de tomatenblokjes toe en breng aan de kook.

4
4

Zet het vuur laag en laat 10 min. met de deksel op de pan koken. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

5
5
  • 500 g verse perle con basilico

Kook ondertussen de pasta in een ruime pan water in 4 min. gaar.

6
6
  • 1 el milde olijfolie
  • 350 g pulled oats naturel

Verhit een koekenpan met de rest van de olie en bak de pulled oats in 6 min. goudbruin op middelhoog vuur.

7
7
  • 125 g crème fraîche light

Giet de pasta af. Meng de crème fraîche door de tomatensaus.

8
8
  • 80 g parrano snippers

Verdeel de pasta over diepe borden. Schep de saus erop en verdeel de pulled oats erover. Bestrooi met de kaas.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.