bewaar
Gevulde pasta & romige tomatensaus
Gevulde pasta & romige tomatensaus
bewaar

Gevulde pasta & romige tomatensaus

De romige tomatensaus maak je helemaal zelf met tomatenblokjes, Italiaanse kruiden & crème fraîche.

20 min. bereiden
1waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2 tenen

knoflook

2 el

milde olijfolie

800 g

verse Provençaals roerbakgroente

3 g

gedroogde Italiaanse kruiden

800 g

tomatenblokjes in blik

500 g

verse perle con basilico

350 g

pulled oats naturel

125 g

crème fraîche light

80 g

parrano snippers

Dit heb je nodig

  • hapjespan met deksel

De romige tomatensaus maak je helemaal zelf met tomatenblokjes, Italiaanse kruiden & crème fraîche.

Aan de slag

1

Snijd de tenen knoflook fijn. Verhit de helft van de olie in de hapjespan en bak de knoflook 30 sec. Voeg de roerbakgroente en gedroogde Italiaanse kruiden toe en bak 5 min. op middelhoog vuur.

2

Voeg de tomatenblokjes toe en breng aan de kook. Zet het vuur laag en laat 10 min. met de deksel op de pan koken. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

3

Kook ondertussen de pasta in een ruime pan water in 4 min. gaar. Verhit een koekenpan met de rest van de olie en bak de pulled oats in 6 min. goudbruin op middelhoog vuur.

4

Giet de pasta af. Meng de crème fraîche door de tomatensaus. Verdeel de pasta over diepe borden. Schep de saus erop en verdeel de pulled oats erover. Bestrooi met de kaas.

tip

algemeenDit is een Allerhande Box recept.