Groen­te­piz­za met par­ra­no snip­pers

Zonder vlees of vis, maar wel met lekker veel groente en (geiten)kaas!

(1) waardeer
hoofdgerecht Zonder vlees of vis, maar wel met lekker veel groente en (geiten)kaas! 2 personen
4 1

Advertentie

Ingrediënten

2 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 220 °C. Besmeer de pizzabodems met de crème fraîche. Verdeel de groente over de pizza’s en verkruimel de geitenkaas erover. Bak de pizza’s ca. 15 min. in het midden van de oven.
  2. Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Neem de pizza’s uit de oven. Breng royaal op smaak met (versgemalen) peper en eventueel zout. Verdeel de Parrano snippers erover (of naar smaak eventueel meer). Besprenkel met 1 el citroensap en 1 tl -rasp.

variatietip:

Liever geen vega? Deze pizza is ook erg lekker met paraham, verdeel deze in roosjes erover.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 975 kcal
  • eiwit 35 g
  • koolhydraten 115 g
  • vet 39 g
    waarvan verzadigd 17 g
  • natrium 1.160 mg
  • vezels 10 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2017 week 33-34

Groentepizza met parrano snippers

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Groen­te­piz­za met par­ra­no snip­pers

1
1
  • 2 pizzabodems houtoven naturel
  • 125 g crème fraîche light

Verwarm de oven voor op 220 °C. Besmeer de pizzabodems met de crème fraîche.

2
2
  • 380 g Italiaanse roerbakgroente venkel-asperge
  • 75 g zachte geitenkaas

Verdeel de groente over de pizza’s en verkruimel de geitenkaas erover. Bak de pizza’s ca. 15 min. in het midden van de oven.

3
3
  • 1 citroen

Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Neem de pizza’s uit de oven. Breng royaal op smaak met (versgemalen) peper en eventueel zout.

4
4
  • 40 g parrano snippers

Verdeel de Parrano snippers erover (of naar smaak eventueel meer). Besprenkel met 1 el citroensap en 1 tl -rasp.

variatietip:

Liever geen vega? Deze pizza is ook erg lekker met paraham, verdeel deze in roosjes erover.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.