bewaar
Romige polenta met parrano snippers
Romige polenta met parrano snippers
bewaar

Romige polenta met parrano snippers

Het lekkerste van de Italiaanse keuken op je bord.

20 min. bereiden
7waarderingen

Ingrediënten

2 personen

250 ml

water

½

paddenstoelenbouillontablet

400 g

champignons

50 g

polenta maisgries

25 g

ongezouten roomboter

80 g

parrano snippers

2 el

(olijf)olie

150 g

rundergehakt

1 tl

gedroogde tijm

40 g

waterkers

Het lekkerste van de Italiaanse keuken op je bord.

Aan de slag

1

Breng het water met de bouillontablet aan de kook. Snijd de champignons in plakjes.

2

Voeg al roerend de polenta toe aan de bouillon. Laat de polenta al roerend 7 min. koken tot een dikke pap. Zet het vuur uit. Voeg de boter en de Parrano snippers toe en roer goed door.

3

Bak ondertussen de champignons in de olie goudbruin. Breng op smaak met peper en eventueel zout en haal uit de pan. Verhit de rest van de olie in dezelfde pan en bak hierin het gehakt rul. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Voeg de tijm en de champignons toe, met eventueel bakvocht.

4

Verdeel de polenta over diepe borden. Schep het gehakt-champignonmengsel erover, bestrooi met de rest van de Parrano snippers en garneer met de waterkers.

variatietipJe kunt in plaats van de polenta ook 250 g gnocchi koken in de bouillon. Giet na 2 min. af, doe de gnocchi terug in de pan en volg verder het recept.

algemeenDe polenta is alleen verkrijgbaar bij de grotere Albert Heijn-winkels of via ah.nl.