Ro­mi­ge po­len­ta met par­ra­no snip­pers

Het lekkerste van de Italiaanse keuken op je bord.

(2)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Het lekkerste van de Italiaanse keuken op je bord. 2 personen
4 2

Ingrediënten

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Breng het water met de bouillontablet aan de kook. Snijd de champignons in plakjes.
  2. Voeg al roerend de polenta toe aan de bouillon. Laat de polenta al roerend 7 min. koken tot een dikke pap. Zet het vuur uit. Voeg de boter en de Parrano snippers toe en roer goed door.
  3. Bak ondertussen de champignons in de olie goudbruin. Breng op smaak met peper en eventueel zout en haal uit de pan. Verhit de rest van de olie in dezelfde pan en bak hierin het gehakt rul. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Voeg de tijm en de champignons toe, met eventueel bakvocht.
  4. Verdeel de polenta over diepe borden. Schep het gehakt-champignonmengsel erover, bestrooi met de rest van de Parrano snippers en garneer met de waterkers.

variatietip:

Je kunt in plaats van de polenta ook 250 g gnocchi koken in de bouillon. Giet na 2 min. af, doe de gnocchi terug in de pan en volg verder het recept.

Tip:

De polenta is alleen verkrijgbaar bij de grotere Albert Heijn-winkels of via ah.nl.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 675 kcal
  • eiwit 34 g
  • koolhydraten 22 g
  • vet 49 g
    waarvan verzadigd 22 g
  • natrium 880 mg
  • vezels 5 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2017 week 51-52

Romige polenta met parrano snippers

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ro­mi­ge po­len­ta met par­ra­no snip­pers

1
1
  • 250 ml water
  • ½ paddenstoelenbouillontablet
  • 400 g champignons

Breng het water met de bouillontablet aan de kook. Snijd de champignons in plakjes.

2
2
  • 50 g polenta maisgries

Voeg al roerend de polenta toe aan de bouillon. Laat de polenta al roerend 7 min. koken tot een dikke pap. Zet het vuur uit.

3
3
  • 25 g ongezouten boter
  • 40 g parrano snippers

Voeg de boter en de Parrano snippers toe en roer goed door.

4
4
  • 1 el (olijf)olie

Bak ondertussen de champignons in de olie goudbruin. Breng op smaak met peper en eventueel zout en haal uit de pan.

5
5
  • 1 el (olijf)olie
  • 150 g rundergehakt

Verhit de olie in dezelfde pan en bak hierin het gehakt rul. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

6
6
  • 1 tl gedroogde tijm

Voeg de tijm en de champignons toe, met eventueel bakvocht.

7
7

Verdeel de polenta over diepe borden.

8
8
  • 40 g parrano snippers
  • 40 g waterkers

Schep het gehakt-champignonmengsel erover, bestrooi met de rest van de Parrano snippers en garneer met de waterkers.

variatietip:

Je kunt in plaats van de polenta ook 250 g gnocchi koken in de bouillon. Giet na 2 min. af, doe de gnocchi terug in de pan en volg verder het recept.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.