Bie­ten­hum­mus met yog­hurt, kom­kom­mer en za'atar

Deze lekkere bietenhummus met een 'swirl' is in 5 minuten klaar en is niet alleen een lust voor het oog.

(0) waardeer
lunch Deze lekkere bietenhummus met een 'swirl' is in 5 minuten klaar en is niet alleen een lust voor het oog. 4 personen

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Bereid de mini naans volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Verdeel de hummus met de achterkant van een lepel over een lage kom of schaal. Schep de Griekse yoghurt op de hummus. Roer in één beweging voorzichtig door met je lepel, zodat er een ‘swirl’ ontstaat.
  3. Schaaf met een kaasschaaf lange linten van de komkommer. Verdeel de komkommer aan één kant over de hummus. Bestrooi de hummus met de za'atar. Serveer met de naan.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 430 kcal
  • eiwit 10 g
  • koolhydraten 33 g
    waarvan suikers 5 g
  • vet 28 g
    waarvan verzadigd 5 g
  • natrium 760 mg
  • vezels 5 g
Tags
Ook te zien in

Bietenhummus met yoghurt, komkommer en za'atar

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bie­ten­hum­mus met yog­hurt, kom­kom­mer en za'atar

1
1
  • 4 mini naanbreads garlic & coriander

Bereid de mini naans volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2
2
  • 400 g hummus rode biet
  • 100 g Griekse yoghurt

Verdeel de hummus met de achterkant van een lepel over een lage kom of schaal. Schep de Griekse yoghurt op de hummus.

3
3

Roer in één beweging voorzichtig door met je lepel, zodat er een ‘swirl’ ontstaat.

4
4
  • ½ komkommer

Schaaf met een kaasschaaf lange linten van de komkommer. Verdeel de komkommer aan één kant over de hummus.

5
5
  • 1 el za'atar

Bestrooi de hummus met de za'atar. Serveer met de naan.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.