bewaar
Pita met whipped feta, komkommer en oregano
Pita met whipped feta, komkommer en oregano
bewaar

Pita met whipped feta, komkommer en oregano

Watch me whip! Pureer feta met wat yoghurt, olie, oregano en aleppopeper. Daarna heb je de ultieme dip voor je komkommer.

5 min. bereiden
3waarderingen

Ingrediënten

2 personen

2

speltpita's

100 g

feta 43+

50 g

yoghurt Griekse stijl

1 el

extra vierge olijfolie

1 tl

gevriesdroogde oregano

¼ tl

aleppo peper

6

snoepgroente komkommers

Dit heb je nodig

  • staafmixer met hoge beker

  • bakje met deksel

Watch me whip! Pureer feta met wat yoghurt, olie, oregano en aleppopeper. Daarna heb je de ultieme dip voor je komkommer.

Aan de slag

1

Rooster de pita’s volgens de aanwijzingen op de verpakking in de broodrooster en laat afkoelen. Snijd in repen van ca. 2 cm breed. Verpak in aluminiumfolie.

2

Verkruimel ondertussen de feta en doe samen met de yoghurt, olie, oregano en aleppopeper in de hoge beker en pureer met de staafmixer tot een egale luchtige spread. Verdeel over afsluitbare bakjes en besprenkel eventueel met extra olie en bestrooi met extra aleppopeper.

3

Halveer de komkommers in de lengte en verdeel met de snijkanten tegen elkaar, samen met de pita en fetadip, over de bakjes.

bewaartipMaak een dubbele hoeveelheid fetadip. Je kunt deze 2 dagen afgedekt in de koelkast bewaren.

combinatietipOok lekker om radijs, bleekselderij, tomaatjes en witlof in te dippen.