bewaar
Mini-frittata's met witte asperges en parmezaan
Mini-frittata's met witte asperges en parmezaan
bewaar

Mini-frittata's met witte asperges en parmezaan

Mini, romig en krokant: deze groentefritatta's maak je in 20 minuten.

20 min. bereiden
20 min. oventijd
6waarderingen

Ingrediënten

12 porties

500 g

witte asperges

1 teen

knoflook

2 el

milde olijfolie

55 g

amandelschaafsel

50 g

panko

100 g

Parmezaanse kaas

50 g

semi-gedroogde tomaten

8

middelgrote eieren

1 el

tarwebloem

Dit heb je nodig

  • muffinvorm met 12 holtes (ingevet)

Mini, romig en krokant: deze groentefritatta's maak je in 20 minuten.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 180 °C. Schil de asperges rondom van onder het kopje naar beneden. Snijd 1 cm van de harde onderkant af, snijd ze in stukjes van 1 cm en kook 2 min. in water met zout. Spoel de asperges af met koud stromend water.

2

Snijd de knoflook heel fijn en meng met de olie, het amandelschaafsel en de panko. Rasp de Parmezaanse kaas en snijd de gedroogde tomaten in kleine stukjes. Klop de eieren en Parmezaanse kaas los met peper en eventueel zout en meng met de gedroogde tomaten. Vet de muffinvorm in, verdeel de bloem over de vormpjes en klop tegen het bakblik tot alle vormpjes met een dun laagje bloem zijn bedekt. Schud de overige bloem eraf.

3

Verdeel de aspergestukjes over de muffinvorm en schep het eimengsel eroverheen. Bestrooi met het knoflook-amandelkruim. Bak in 25 min. in het midden van de oven goudbruin. Je kunt de mini-frittata’s zowel warm als koud eten.