
Aardappelsalade met bosui en kappertjes
Aardappelsalade is misschien wel de klassieker der klassiekers onder de bbq-salades. Deze krijg een crunchy touch door chips als topping.
240 kcal (voedingswaarden)
15 min. bereiden
Ingrediënten
4 personen
500 g
krieltjes met schil
3
bosuitjes
4 el
Griekse yoghurt
1 el
mayonaise
1 el
rodewijnazijn
30 g
rucola
2 el
kappertjes in pot
50 g
honey barbecuechips
Dit heb je nodig
deegroller
Aardappelsalade is misschien wel de klassieker der klassiekers onder de bbq-salades. Deze krijg een crunchy touch door chips als topping.
Aan de slag
1
Halveer de ongeschilde krieltjes en kook ze in ruim, eventueel gezouten water in 11 min. gaar. Giet af en laat afkoelen. Snijd ondertussen de bosui in heel dunne ringen.
2
Meng de Griekse yoghurt, mayonaise en rodewijnazijn in een kom. Breng op smaak met peper. Voeg de krieltjes, rucola en kappertjes toe en meng goed.
3
Verkruimel de chips grof met de deegroller. Bestrooi de aardappelsalade met de bosui en stukjes chips. Serveer direct.