bewaar
Aziatische bloemkoolrijstbowl met rodekool & spinazie
Aziatische bloemkoolrijstbowl met rodekool & spinazie
bewaar

Aziatische bloemkoolrijstbowl met rodekool & spinazie

Binnen 15 minuten zet je deze maaltijd op tafel. Extra smaakvol met de gebakken rulstukjes met sambal.

15 min. bereiden
14waarderingen

Ingrediënten

4 personen

4

AH Biologisch eieren

2

winterpenen

2 el

arachideolie

350 g

vegetarische basis rulstukjes

4 tl

sambal oelek

2 tenen

knoflook

25 g

sesamzaad

200

verse spinazie

800 g

koelverse bloemkoolrijst

300 g

gesneden rodekool

125 g

taugé

1

limoen

Dit heb je nodig

  • dunschiller

Binnen 15 minuten zet je deze maaltijd op tafel. Extra smaakvol met de gebakken rulstukjes met sambal.

Aan de slag

1

Kook de eieren 6 min. Giet af en laat schrikken onder koud stromend water. Pel en halveer ze. Schil de winterpenen met de dunschiller en rasp grof.

2

Verhit ondertussen de helft van de olie in een koekenpan en bak de rulstukjes met de sambal 5 min. op middel-hoog vuur.

3

Snijd de tenen knoflook fijn. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de knoflook en ⅔ van het sesamzaad 1 min. Voeg de spinazie toe en laat al omscheppend iets slinken.

4

Verdeel de bloemkoolrijst over kommen. Verdeel de rodekool, geraspte peen, spinazie, rulstukjes en taugé in componenten erover. Leg de gehalveerde eieren erop en bestrooi met de rest van het sesam-zaad. Snijd de limoen in parten en serveer erbij.

algemeenDit is een Allerhande Box recept.