Yoghurt-tahindip
Guilt-free én gemakkelijk borrelen doe je met deze five-ingredient yoghurt-tahindip.

Advertentie
Ingrediënten
Advertentie
Bereiden
Rooster de sesamzaadjes 2 min. in een koekenpan zonder olie of boter op middelhoog vuur. Pers de citroen uit. Meng de yoghurt en tahin (sesampasta) met het citroensap. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Garneer met de geroosterde sesamzaadjes en de olijfolie.
bewaartip:
Je kunt deze dip een dag van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast tot gebruik.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 175 kcal
- eiwit 6 g
-
koolhydraten 4 g
waarvan suikers 3 g -
vet 15 g
waarvan verzadigd 6 g - natrium 40 mg
- vezels 1 g
Ook te zien in
Yoghurt-tahindip
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Yoghurt-tahindip
- 2 el wit sesamzaad
Rooster de sesamzaadjes 2 min. in een koekenpan zonder olie of boter op middelhoog vuur.
- 1 citroen
- 250 g Turkse yoghurt
- 2 el tahin
Pers de citroen uit. Meng de yoghurt en tahin (sesampasta) met het citroensap.
- ½ el extra vierge olijfolie
Breng op smaak met peper en eventueel zout. Garneer met de geroosterde sesamzaadjes en de olijfolie.
bewaartip:
Je kunt deze dip een dag van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast tot gebruik.