Yoghurt-tahindip
Guilt-free én gemakkelijk borrelen doe je met deze five-ingredient yoghurt-tahindip.
Ingrediënten
4 personen
2 el
wit sesamzaad
1
citroen
250 g
Turkse yoghurt
2 el
tahin
½ el
extra vierge olijfolie
Aan de slag
Rooster de sesamzaadjes 2 min. in een koekenpan zonder olie of boter op middelhoog vuur. Pers de citroen uit. Meng de yoghurt en tahin (sesampasta) met het citroensap. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Garneer met de geroosterde sesamzaadjes en de olijfolie.
Yoghurt-tahindip
Guilt-free én gemakkelijk borrelen doe je met deze five-ingredient yoghurt-tahindip.

bijgerecht
4 personen
175 kcal
10 min. bereiden
Aan de slag
Rooster de sesamzaadjes 2 min. in een koekenpan zonder olie of boter op middelhoog vuur. Pers de citroen uit. Meng de yoghurt en tahin (sesampasta) met het citroensap. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Garneer met de geroosterde sesamzaadjes en de olijfolie.
bewaartip:Je kunt deze dip een dag van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast tot gebruik.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)2 el wit sesamzaad
1 citroen
250 g Turkse yoghurt
2 el tahin
½ el extra vierge olijfolie