bewaar
In yoghurt gemarineerde kip
In yoghurt gemarineerde kip
bewaar

In yoghurt gemarineerde kip

Extra lekker door knoflook, gember en garam masala.

20 min. bereiden
30 min. oventijd
1 uur wachten
licht pittig
1waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

citroen

2 tenen

knoflook

4 cm

verse gember

1

rode peper

1 el

garam masala

3 el

Turkse yoghurt 10%

1 kg

kipdrumstick

2

naanbroden

4 el

mangochutney

Dit heb je nodig

  • ovenschaal

  • barbecue

Extra lekker door knoflook, gember en garam masala.

Aan de slag

1

Pers de citroen uit. Snijd de knoflook fijn. Schil de gember en rasp fijn. Verwijder de steelaanzet en de zaadlijsten van de rode peper en snijd het vruchtvlees fijn. Meng het citroensap, de knoflook, peper, gember en garam masala door de yoghurt. Maak met een scherp mes een paar inkepingen van 1 cm diep in het dikste deel van de kipdrumsticks. Meng in de ovenschaal de kip met het yoghurtmengsel en laat minimaal 1 uur afgedekt marineren in de koelkast.

2

Verwarm de oven voor op 180 °C en bak de kip in 30 min. gaar in de oven.

3

Steek de barbecue aan. Gril de gegaarde drumsticks in ca. 5 min. rondom bruin. Keer regelmatig. Leg de naanbroden op het minder hete deel van de barbecue en gril 3-4 min. Keer halverwege.

4

Halveer de naanbroden en serveer de kip met het brood en de mangochutney.

combinatietipLekker met een frisse komkommer-salade met rode peper.