bewaar
Kip korma
Kip korma
bewaar

Kip korma

De Griekse yoghurt maakt deze kip korma lekker fris.

40 min. bereiden
4 uur 30 min. wachten
pittig
396waarderingen

Ingrediënten

4 personen

400 g

kipfilet

1

rode peper

2 tenen

knoflook

1 cm

verse gember

2 tl

garam masala

250 ml

Griekse yoghurt (5% vet)

55 g

amandelschaafsel

200 ml

kokosmelk

15 g

verse koriander

De Griekse yoghurt maakt deze kip korma lekker fris.

Aan de slag

1

Snijd de kip in gelijke stukjes. Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte, verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees fijn. Snijd de knoflook fijn. Schil de gember en snijd fijn.

2

Meng de kip, rode peper, knoflook, gember en garam masala door de yoghurt en marineer minstens 4 uur afgedekt in de koelkast. Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster het amandelschaafsel in 2 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord.

3

Laat het kipmengsel op kamertemperatuur komen. Doe het kipmengsel met de kokosmelk en de helft van de amandelen in een hapjespan en laat op laag vuur 15 min. zachtjes koken met de deksel op de pan.

4

Neem de deksel van de pan en laat het vocht op laag vuur 5 min. inkoken. Snijd ondertussen de koriander grof. Bestrooi de kip korma met de koriander en de rest van het amandelschaafsel.

combinatietipLekker met rijst of naanbrood en geraspte wortel.

algemeenJe kunt de kip korma maximaal 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar hem afgekoeld en afgedekt in de koelkast. Opwarmen: 10 à 15 minuten op laag vuur (af en toe roeren). Strooi vlak voor het serveren de amandelen en de koriander erover.

Kip korma

Instructievideo - 02:21 min.

Rode peper schoonmaken

Instructievideo - 00:34 min.