Kip korma
De Griekse yoghurt maakt deze kip korma lekker fris.
Ingrediënten
4 personen
400 g
kipfilet
1
rode peper
2 tenen
knoflook
1 cm
verse gember
2 tl
garam masala
250 ml
Griekse yoghurt (5% vet)
55 g
amandelschaafsel
200 ml
kokosmelk
15 g
verse koriander
Aan de slag
Snijd de kip in gelijke stukjes. Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte, verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees fijn. Snijd de knoflook fijn. Schil de gember en snijd fijn.
Meng de kip, rode peper, knoflook, gember en garam masala door de yoghurt en marineer minstens 4 uur afgedekt in de koelkast. Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster het amandelschaafsel in 2 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord.
Laat het kipmengsel op kamertemperatuur komen. Doe het kipmengsel met de kokosmelk en de helft van de amandelen in een hapjespan en laat op laag vuur 15 min. zachtjes koken met de deksel op de pan.
Neem de deksel van de pan en laat het vocht op laag vuur 5 min. inkoken. Snijd ondertussen de koriander grof. Bestrooi de kip korma met de koriander en de rest van het amandelschaafsel.
Kip korma
Instructievideo - 02:21 min.
Rode peper schoonmaken
Instructievideo - 00:34 min.
Kip korma
De Griekse yoghurt maakt deze kip korma lekker fris.

hoofdgerecht
null personen
395 kcal
40 min. bereiden
270 min. wachten
Aan de slag
Snijd de kip in gelijke stukjes. Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte, verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees fijn. Snijd de knoflook fijn. Schil de gember en snijd fijn.
Meng de kip, rode peper, knoflook, gember en garam masala door de yoghurt en marineer minstens 4 uur afgedekt in de koelkast. Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster het amandelschaafsel in 2 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord.
Laat het kipmengsel op kamertemperatuur komen. Doe het kipmengsel met de kokosmelk en de helft van de amandelen in een hapjespan en laat op laag vuur 15 min. zachtjes koken met de deksel op de pan.
Neem de deksel van de pan en laat het vocht op laag vuur 5 min. inkoken. Snijd ondertussen de koriander grof. Bestrooi de kip korma met de koriander en de rest van het amandelschaafsel.
combinatietip:Lekker met rijst of naanbrood en geraspte wortel.
algemeen:Je kunt de kip korma maximaal 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar hem afgekoeld en afgedekt in de koelkast. Opwarmen: 10 à 15 minuten op laag vuur (af en toe roeren). Strooi vlak voor het serveren de amandelen en de koriander erover.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)400 g kipfilet
1 rode peper
2 tenen knoflook
1 cm verse gember
2 tl garam masala
250 ml Griekse yoghurt (5% vet)
55 g amandelschaafsel
200 ml kokosmelk
15 g verse koriander