bewaar
Amuses
Amuses
bewaar

Amuses

25 min. bereiden
16waarderingen

Ingrediënten

8 personen

1

sjalot

1 el

traditionele olijfolie

65 g

Mutti le verdurine in tube

4

romatomaten

500 ml

water

1

groentebouillontablet

4 el

mascarpone

1

citroen

1

eetrijpe avocado

40 g

rucola

100 g

verse Hollandse garnalen

125 g

AH Biologisch carpaccio met kaas, dressing en pijnboompitten

8

soepstengels met sesam

4 el

truffelmayonaise

Dit heb je nodig

  • soeppan

  • staafmixer

  • amuseglaasjes

  • amuselepels

Aan de slag

1

Snipper de sjalot. Verhit de olie in een soeppan en fruit de le verdurine 1 min. op middelhoog vuur. Voeg de sjalot toe en fruit 2 min. mee. Snijd ondertussen de kroontjes uit de tomaten en snijd het vruchtvlees in 8 parten. Voeg de tomaten toe aan de soep en bak 2 min. al roerend mee.

2

Voeg het water en de bouillontablet toe en kook 5 min. Pureer samen met de mascarpone met een staafmixer tot een gladde soep. Pers de citroen uit. Breng de soep op smaak met 1 el citroensap (bewaar de rest van het citroensap), versgemalen peper en eventueel zout. Verdeel over de amuseglaasjes en garneer met 1 tl mascarpone per glaasje.

3

Halveer ondertussen de avocado, verwijder de pit en lepel het vruchtvlees uit de schil. Pureer de avocado met 1 el citroensap, versgemalen peper en eventueel zout. Verdeel de avocadopuree over amuse lepels of amuseglaasjes. Verdeel ¼ van de rucola erover en garneer met de garnalen.

4

Snijd de Parmezaanse kaas en pijnboompitten uit de carpaccioverpakking fijn. Dip ⅓ van de soepstengel in de truffelmayonaise, verdeel er wat rucola over en rol wat carpaccio over de rucola. Garneer de soepstengel met de Parmezaan-pittencrumble. Herhaal dit met de rest van de soepstengels. Serveer de soepstengels bij iedereen op een klein bordje, samen op een grote schaal of in een groot glas.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Amuses

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig