bewaar
Amuses
Amuses
bewaar

Amuses

25 min. bereiden
9waarderingen

Ingrediënten

8 personen

1

sjalot

1 el

traditionele olijfolie

65 g

Mutti le verdurine in tube

4

romatomaten

500 ml

water

1

groentebouillontablet

4 el

mascarpone

1

citroen

1

eetrijpe avocado

40 g

rucola

100 g

verse Hollandse garnalen

125 g

AH Biologisch carpaccio met kaas, dressing en pijnboompitten

8

soepstengels met sesam

4 el

truffelmayonaise

Dit heb je nodig

  • soeppan

  • staafmixer

  • amuseglaasjes

  • amuselepels

Aan de slag

1

Snipper de sjalot. Verhit de olie in een soeppan en fruit de le verdurine 1 min. op middelhoog vuur. Voeg de sjalot toe en fruit 2 min. mee. Snijd ondertussen de kroontjes uit de tomaten en snijd het vruchtvlees in 8 parten. Voeg de tomaten toe aan de soep en bak 2 min. al roerend mee.

2

Voeg het water en de bouillontablet toe en kook 5 min. Pureer samen met de mascarpone met een staafmixer tot een gladde soep. Pers de citroen uit. Breng de soep op smaak met 1 el citroensap (bewaar de rest van het citroensap), versgemalen peper en eventueel zout. Verdeel over de amuseglaasjes en garneer met 1 tl mascarpone per glaasje.

3

Halveer ondertussen de avocado, verwijder de pit en lepel het vruchtvlees uit de schil. Pureer de avocado met 1 el citroensap, versgemalen peper en eventueel zout. Verdeel de avocadopuree over amuse lepels of amuseglaasjes. Verdeel ¼ van de rucola erover en garneer met de garnalen.

4

Snijd de Parmezaanse kaas en pijnboompitten uit de carpaccioverpakking fijn. Dip ⅓ van de soepstengel in de truffelmayonaise, verdeel er wat rucola over en rol wat carpaccio over de rucola. Garneer de soepstengel met de Parmezaan-pittencrumble. Herhaal dit met de rest van de soepstengels. Serveer de soepstengels bij iedereen op een klein bordje, samen op een grote schaal of in een groot glas.