Bli­ni’s met ci­troen­ri­cot­ta, kip­fi­let & cran­ber­ry­saus

Ook zo dol op deze kleine pannenkoekjes? Stapel ze tot een torentje voor een feestelijk voorgerecht!

(1) waardeer
voorgerecht Ook zo dol op deze kleine pannenkoekjes? Stapel ze tot een torentje voor een feestelijk voorgerecht! 4 personen
4 1

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Verwarm de blini's ca. 5 min. in de oven. Neem uit de oven, laat iets afkoelen.
  2. Boen ondertussen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Roer de ricotta los met het citroenrasp, een ½ el citroensap, peper en eventueel zout. Snijd de selderij fijn en meng de helft van de selderij met de cranberrysaus.
  3. Beleg elke blini achtereenvolgens met 1 tl citroenricotta, 1 plakje kipfilet en 1 tl cranberrysaus. Leg steeds 2 van deze torentjes op elkaar. Verdeel de torentjes over borden en garneer met de rest van de selderij en (versgemalen) zwarte peper.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 205 kcal
  • eiwit 10 g
  • koolhydraten 18 g
    waarvan suikers 8 g
  • vet 10 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 520 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2019 week 51-52

Blini’s met citroenricotta, kipfilet & cranberrysaus

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bli­ni’s met ci­troen­ri­cot­ta, kip­fi­let & cran­ber­ry­saus

1
1

Verwarm de oven voor op 180 °C.

2
2
  • 135 g blini's

Verwarm de blini's ca. 5 min. in de oven. Neem uit de oven, laat iets afkoelen.

3
3
  • ½ citroen

Boen ondertussen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit.

4
4
  • 100 g ricotta

Roer de ricotta los met het citroenrasp, een ½ el citroensap, peper en eventueel zout.

5
5
  • 10 g verse selderij
  • 4 el Ocean Spray original cranberry sauce

Snijd de selderij fijn en meng de helft van de selderij met de cranberrysaus.

6
6
  • 110 g flinterdunne gerookte kipfilet

Beleg elke blini achtereenvolgens met 1 tl citroenricotta, 1 plakje kipfilet en 1 tl cranberrysaus.

7
7

Leg steeds 2 van deze torentjes op elkaar. Verdeel de torentjes over borden en garneer met de rest van de selderij en (versgemalen) zwarte peper.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.