bewaar
Kipgehaktballetjes met cranberrysaus
Kipgehaktballetjes met cranberrysaus
bewaar

Kipgehaktballetjes met cranberrysaus

Gehaktballetjes mogen iedere dag! Vooral deze kipvariantjes met cranberrysaus zorgen voor een feest op tafel.

20 min. bereiden
7waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

basmatirijst

30 g

amandelschaafsel

300 g

scharrel kipgehakt

2 el

milde olijfolie

250 g

Ocean spray cranberry sauce in pot

800 g

snijbonen

15

verse peterselie

Gehaktballetjes mogen iedere dag! Vooral deze kipvariantjes met cranberrysaus zorgen voor een feest op tafel.

Aan de slag

1

Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Rooster ondertussen het amandelschaafsel in een koekenpan zonder olie of boter in 3 min. goudbruin en laat afkoelen op een bord.

2

Bestrooi het kipgehakt met peper en eventueel zout en vorm er met vochtige handen 12 balletjes van (per 4 personen). Verhit de olie in een koekenpan en bak de balletjes in 6 min. rondom goudbruin en gaar. Voeg de cranberrysaus toe en verwarm 2 min. mee op laag vuur.

3

Verwijder ondertussen de steelaanzet van de snijbonen, snijd de bonen in schuine stukken van 2 cm en kook in 6 min. beetgaar.

4

Snijd de peterselie fijn en meng door de rijst. Verdeel de rijst, snijbonen en kipgehaktballetjes met de cranberrysaus over de borden en garneer met het amandelschaafsel.