Ge­roos­ter­de kip met cran­ber­ry­gla­ze

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 670 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 15 min. wachten
    • 1 u. 10 min. oventijd
(1) waardeer
amerikaans hoofdgerecht 4 personen
5 1

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • ovenschaal (20 x 30 cm)

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 175 °C. Verwijder het elastiek van de kip (bewaar het) en dep de kip droog met keukenpapier. Bestrooi de hele kip en de holte met peper en eventueel zout.
  2. Snijd de sinaasappel in parten en de tuttifrutti grof. Vul de holte van de kip met het mengsel en bind de poten bij elkaar met het elastiek.
  3. Meng de cranberrysaus met de mayonaise en bestrijk de kip rondom met dit cranberry-mengsel. Leg de kip met de borst naar beneden op een ovenrooster en rooster 1 uur en 10 min. in het midden van de oven. Zet tijdens het roosteren de ovenschaal op de bodem van de oven om het vet op te vangen.
  4. Draai de kip na 45 min. en rooster nog ca. 25 min. De kip is gaar als je tussen de poot en het lijf prikt en er helder vocht uit komt.
  5. Neem de kip uit de oven en laat 15 min. losjes afgedekt rusten.

Tip:

Lekker met aardappelgratin (het gerecht is dan niet meer gluten-en lactosevrij), haricots verts en extra cranberrysaus.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 670 kcal
  • eiwit 37 g
  • koolhydraten 41 g
  • vet 39 g
    waarvan verzadigd 10 g
  • natrium 280 mg
  • vezels 4 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2018 week 51-52

Geroosterde kip met cranberryglaze

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­roos­ter­de kip met cran­ber­ry­gla­ze

1
1

Verwarm de oven voor op 175 °C.

2
2
  • 1250 g hele scharrelkip

Verwijder het elastiek van de kip (bewaar het) en dep de kip droog met keukenpapier.

3
3

Bestrooi de hele kip en de holte met peper en eventueel zout.

4
4
  • 1 sinaasappel
  • 185 g tuttifrutti in zak

Snijd de sinaasappel in parten en de tuttifrutti grof.

5
5

Vul de holte van de kip met het mengsel en bind de poten bij elkaar met het elastiek.

6
6
  • 125 g Ocean Spray original cranberry sauce
  • 2 el mayonaise

Meng de cranberrysaus met de mayonaise en bestrijk de kip rondom met dit cranberry-mengsel.

7
7

Leg de kip met de borst naar beneden op een ovenrooster en rooster 1 uur en 10 min. in het midden van de oven.

8
8

Zet tijdens het roosteren de ovenschaal op de bodem van de oven om het vet op te vangen.

9
9

Draai de kip na 45 min. en rooster nog ca. 25 min.

10
10

De kip is gaar als je tussen de poot en het lijf prikt en er helder vocht uit komt.

11
11

Neem de kip uit de oven en laat 15 min. losjes afgedekt rusten.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.