Ge­bra­den kip­fi­let met cran­ber­ry­saus

Kip in kerstsfeer met cranberry en rozemarijn.

(4) waardeer
hoofdgerecht Kip in kerstsfeer met cranberry en rozemarijn. 4 personen
3 4

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • bakpapier

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de naaldjes van de rozemarijn fijn. Halveer de krieltjes en meng met ⅔ van de rozemarijn, de olie, peper en eventueel zout. Verdeel ze over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster in het midden van de oven in ca. 25 min. gaar.
  2. Halveer ondertussen de kipfilets in de lengte. Bestrooi elke kipfilet met de rest van de rozemarijn, peper en zout. Leg de filets samen met de ongepelde tenen knoflook op de bakplaat bij de krieltjes en bak in ca. 15 min. gaar.
  3. Snijd ondertussen de broccoli in roosjes. Schil de steel en snijd in stukjes van 1 cm. Kook de broccoli 5 min. in een ruime pan water. Voeg in de laatste minuut de tuinerwten toe.
  4. Boen de sinaasappel schoon, rasp de oranje schil en pers de vrucht uit. Meng de cranberrysaus met een ½ tl sinaasappelrasp en een ½ el -sap. Verwijder het vel van de gepofte knoflook, prak fijn en verdeel over de kipfilets. Serveer de kipfilet met de groente, krieltjes en cranberrysaus.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 565 kcal
  • eiwit 34 g
  • koolhydraten 77 g
  • vet 11 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 160 mg
  • vezels 11 g
Tags
Ook te zien in

Gebraden kipfilet met cranberrysaus

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­bra­den kip­fi­let met cran­ber­ry­saus

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 3 takjes verse rozemarijn

Snijd de naaldjes van de rozemarijn fijn.

3
3
  • 1 kg krieltjes
  • 2 el milde olijfolie

Halveer de krieltjes en meng met ⅔ van de rozemarijn, de olie, peper en eventueel zout.

4
4

Verdeel ze over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster in het midden van de oven in ca. 25 min. gaar.

5
5
  • 2 scharrelkipfilets

Halveer ondertussen de kipfilets in de lengte. Bestrooi elke kipfilet met de rest van de rozemarijn, peper en zout.

6
6
  • 2 tenen knoflook

Leg de filets samen met de ongepelde tenen knoflook op de bakplaat bij de krieltjes en bak in ca. 15 min. gaar.

7
7
  • 400 g broccoli

Snijd ondertussen de broccoli in roosjes. Schil de steel en snijd in stukjes van 1 cm. Kook de broccoli 5 min. in een ruime pan water.

8
8
  • 250 g diepvries tuinerwten

Voeg in de laatste minuut de tuinerwten toe.

9
9
  • 1 sinaasappel
  • 250 g Ocean spray cranberry sauce in pot

Boen de sinaasappel schoon, rasp de oranje schil en pers de vrucht uit. Meng de cranberrysaus met een ½ tl sinaasappelrasp en een ½ el -sap.

10
10

Verwijder het vel van de gepofte knoflook, prak fijn en verdeel over de kipfilets. Serveer de kipfilet met de groente, krieltjes en cranberrysaus.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.