bewaar
Wortelsoep met kokosyochurt, peterselie en pecannoten
Wortelsoep met kokosyochurt, peterselie en pecannoten
bewaar

Wortelsoep met kokosyochurt, peterselie en pecannoten

Snijden, koken, pureren, en voilà: een romige wortelsoep.

20 min. bereiden
42waarderingen

Ingrediënten

4 personen

750 g

winterpeen

800 ml

water

2

Knorr veganistische groentebouillontabletten

4 el

gembersiroop

4 el

koelverse yochurt kokos ongezoet

2 el

ongezouten pecannoten

5 g

verse krulpeterselie

1

limoen

Dit heb je nodig

  • staafmixer

Snijden, koken, pureren, en voilà: een romige wortelsoep.

Aan de slag

1

Schil en snijd de winterpenen in stukken van 2 cm. Breng samen met het water en de groentebouillon in een soeppan aan de kook en laat 10 min. met de deksel op de pan op laag vuur koken. Neem de pan van het vuur en pureer de soep met een staafmixer. Breng op smaak met de gembersiroop.

2

Roer ondertussen de kokosyochurt los en snijd de pecannoten en de peterselie fijn. Boen de limoen schoon, rasp de groene schil en snijd de vrucht in parten.

3

Schep de soep in diepe borden en verdeel de yochurt, noten, peterselie en het limoenrasp erover. Serveer de limoenparten erbij.

algemeenIs de veganistische groentebouillon van Knorr niet verkrijgbaar bij jouw supermarkt? Gebruik dan (per 4 personen) 3 el gistvrije bouillonpoeder (potje 125 g, Bio Today).