bewaar
Linzensoep met aardappel, prei en worst
Linzensoep met aardappel, prei en worst
bewaar

Linzensoep met aardappel, prei en worst

Budgetproof: maaltijdsoepje waar we de winter mee aankunnen!

30 min. bereiden
13waarderingen

Ingrediënten

4 personen

4

varkensbraadworsten

2 el

milde olijfolie

1

middelgrote ui

5 stengels

bleekselderij

2

AH BASIC vastkokende aardappelen

2

preien

800 g

linzen in blik

1 liter

water

1½

AH kippenbouillontablet

10 g

verse platte peterselie

1

citroen

Budgetproof: maaltijdsoepje waar we de winter mee aankunnen!

Aan de slag

1

Verwijder het vel van de worsten. Verhit de olie in een hapjespan en bak het worstvlees in 5 min. op middelhoog vuur goudbruin. Druk met een houten lepel in stukjes.

2

Snijd ondertussen de ui in halve ringen en de bleekselderij in stukjes van 1 cm. Schil de aardappelen en snijd in blokjes van 1 cm.

3

Voeg de ui, bleekselderij en aardappel toe aan de worst en bak 5 min. mee. Was ondertussen de prei en snijd in dunne ringen. Doe de linzen in een vergiet en spoel af. Doe het water in een pan en laat de bouillontabletten erin oplossen.

4

Voeg de linzen, prei en bouillon toe en breng aan de kook. Laat met de deksel schuin op de pan 15 min. op laag vuur garen. Roer af en toe.

5

Snijd ondertussen de peterselie grof, boen de citroen schoon en rasp de gele schil. Snijd de vrucht in parten.

6

Roer de peterselie en het citroenrasp door de soep en breng op smaak met peper en eventueel zout. Schep in kommen en serveer met een citroenpartje.

bewaartipJe kunt de soep 1 dag van tevoren bereiden t/m het toevoegen van de linzen en prei. Bewaar afgedekt in de koelkast en verwarm op laag vuur. Maak de soep af met de citroen en peterselie.