Crunchy cho­co­la­de­schot­sen

Crunchy? Chocola? Meer overtuiging hebben we niet nodig.

  • nagerecht
  • 24 stuks
  • 100 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 30 min. wachten
(5) waardeer
nagerecht Crunchy? Chocola? Meer overtuiging hebben we niet nodig. 24 stuks
4 5

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakpapier
  • deegroller

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Doe de witte chocolade in een kom en hang deze in een iets grotere pan met kokend water. Zorg ervoor dat de kom het water niet raakt en laat de chocolade rustig smelten (au bain-marie). Verkruimel ondertussen de cornflakes. Neem de gesmolten chocolade van het vuur en voeg de helft van de cornflakes en de helft van de chilivlokken toe.
  2. Stort de chocolade op een stuk bakpapier. Leg er een ander vel bakpapier op en rol uit met de deegroller (de chocolade mag niet buiten het bakpapier komen). Laat afkoelen tot kamertemperatuur.
  3. Herhaal stap 1 en 2 met de pure chocolade.
  4. Leg alle chocolade met bakpapier 30 min. in de koelkast. Breek de schotsen in stukken en serveer.

bereidingstip:

Je kunt de chocoladeschotsen 4 uur van tevoren maken. Bewaar in de koelkast (ze smelten snel, vooral de witte).

Advertentie

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 100 kcal
  • eiwit 1 g
  • koolhydraten 10 g
  • vet 6 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 40 mg
  • vezels 1 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Crunchy chocoladeschotsen

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Crunchy cho­co­la­de­schot­sen

1
1
  • 200 g witte chocolade

Doe de witte chocolade in een kom en hang deze in een iets grotere pan met kokend water.

2
2

Zorg ervoor dat de kom het water niet raakt en laat de chocolade rustig smelten (au bain-marie).

3
3
  • 70 g cornflakes

Verkruimel ondertussen de cornflakes.

4
4
  • ½ tl chilivlokken

Neem de gesmolten chocolade van het vuur en voeg de helft van de cornflakes en de chilivlokken toe.

5
5

Stort de chocolade op een stuk bakpapier.

6
6

Leg er een ander vel bakpapier op en rol uit met de deegroller (de chocolade mag niet buiten het bakpapier komen). Laat afkoelen tot kamertemperatuur.

7
7
  • 200 g pure chocolade 70%
  • ½ tl chilivlokken

Herhaal de stappen met de pure chocolade.

8
8

Leg alle chocolade met bakpapier 30 min. in de koelkast.

9
9

Breek de schotsen in stukken en serveer.

bereidingstip:

Je kunt de chocoladeschotsen 4 uur van tevoren maken. Bewaar in de koelkast (ze smelten snel, vooral de witte).

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.