Cho­co­la­de­hoorn­tje met vers fruit

Voor één keer vullen we de hoorntjes niet met ijs, maar met fruit. Echt zomerfruit!

(0) waardeer
nagerecht Voor één keer vullen we de hoorntjes niet met ijs, maar met fruit. Echt zomerfruit! 8 stuks

Advertentie

Ingrediënten

8 stuks

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pistachenoten in 4-5 min. goudbruin. Neem uit de pan en hak zo fijn mogelijk.
  2. Smelt de chocolade au bain-marie. Verdeel met een lepel over de binnenkant van de hoorntjes en draai rond voor een gelijkmatige verdeling. Dip de randen van de hoorntjes in de warme chocolade en bestrooi direct met de pistachenoten. Leg de hoorntjes 1 uur afgedekt in de koelkast.
  3. Snijd de perziken langs de pit doormidden. Draai de helften in tegengestelde richting los en verwijder de pit. Snijd het vruchtvlees in blokjes van 1 ½ cm. Maak de aardbeien schoon en snijd in partjes. Schep de perzik, aardbei en framboos voorzichtig door elkaar.
  4. Vul de hoorntjes met het fruit en serveer direct.

Advertentie

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 230 kcal
  • eiwit 4 g
  • koolhydraten 22 g
  • vet 13 g
    waarvan verzadigd 7 g
  • vezels 5 g
Tags
Ook te zien in

Chocoladehoorntje met vers fruit

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Cho­co­la­de­hoorn­tje met vers fruit

1
1
  • 30 g gepelde pistachenoten

Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pistachenoten in 4-5 min. goudbruin. Neem uit de pan en hak zo fijn mogelijk.

2
2
  • 200 g pure chocolade 70%
  • 8 oublihoorntjes

Smelt de chocolade au bain-marie. Verdeel met een lepel over de binnenkant van de hoorntjes en draai rond voor een gelijkmatige verdeling.

Au bain-marie smelten

Instructievideo

00:34 min.

3
3

Dip de randen van de hoorntjes in de warme chocolade en bestrooi direct met de pistachenoten.

4
4

Leg de hoorntjes 1 uur afgedekt in de koelkast.

5
5
  • 200 g verse perziken

Snijd de perziken langs de pit doormidden. Draai de helften in tegengestelde richting los en verwijder de pit. Snijd het vruchtvlees in blokjes van 1½ cm.

6
6
  • 250 g verse aardbeien
  • 150 g verse frambozen

Maak de aardbeien schoon en snijd in partjes. Schep de perzik, aardbei en framboos voorzichtig door elkaar.

7
7

Vul de hoorntjes met het fruit en serveer direct.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.