bewaar
Chocoladehoorntje met vers fruit
Chocoladehoorntje met vers fruit
bewaar

Chocoladehoorntje met vers fruit

Voor één keer vullen we de hoorntjes niet met ijs, maar met fruit. Echt zomerfruit!

15 min. bereiden
1 uur wachten
1waarderingen

Ingrediënten

8 porties

30 g

gepelde pistachenoten

200 g

pure chocolade 70%

8

oublihoorntjes

200 g

verse perzik

250 g

verse aardbei

150 g

verse frambozen

Voor één keer vullen we de hoorntjes niet met ijs, maar met fruit. Echt zomerfruit!

Aan de slag

1

Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pistachenoten in 4-5 min. goudbruin. Neem uit de pan en hak zo fijn mogelijk.

2

Smelt de chocolade au bain-marie. Verdeel met een lepel over de binnenkant van de hoorntjes en draai rond voor een gelijkmatige verdeling. Dip de randen van de hoorntjes in de warme chocolade en bestrooi direct met de pistachenoten. Leg de hoorntjes 1 uur afgedekt in de koelkast.

3

Snijd de perziken langs de pit doormidden. Draai de helften in tegengestelde richting los en verwijder de pit. Snijd het vruchtvlees in blokjes van 1 ½ cm. Maak de aardbeien schoon en snijd in partjes. Schep de perzik, aardbei en framboos voorzichtig door elkaar.

4

Vul de hoorntjes met het fruit en serveer direct.