Tapas­ham­bur­ger met sla en stok­brood

Burgers in de vorm van tapas, misschien wel het ultieme borrelhapje!

(0) waardeer
borrelhapje Burgers in de vorm van tapas, misschien wel het ultieme borrelhapje! 8 stuks

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • 8 tapasprikkers

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Doe het gehakt in een kom en meng met de helft van de mosterd en het zout. Draai er 8 balletjes van en druk ze plat tot burgertjes van Ø 5 cm.
  2. Verhit de olie in een koekenpan met antiaanbakaag en bak de burgers in 3 min. per kant bruin en gaar. Verdeel elk plakje cheddar in 4 vierkanten en verdeel ze de laatste 2 min. over de burgers.
  3. Snijd ondertussen het brood in 8 plakjes van 2 cm dik en rooster het. Haal 8 blaadjes van de kropjes sla.
  4. Bestrijk het stokbrood met de rest van de mosterd en beleg met de sla en de burgers. Rijg een snoeptomaatje en een mini-augurk aan elke de tapasprikker en prik in de burgers.

Advertentie

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 170 kcal
  • eiwit 11 g
  • koolhydraten 8 g
  • vet 10 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 280 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in

Tapashamburger met sla en stokbrood

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Tapas­ham­bur­ger met sla en stok­brood

1
1
  • 300 g rundergehakt
  • 1 el dijonmosterd
  • ½ tl zout

Doe het gehakt in een kom en meng met de mosterd en het zout.

2
2

Draai er 8 balletjes van en druk ze plat tot burgertjes van Ø 5 cm.

3
3
  • 1 el milde olijfolie

Verhit de olie in een koekenpan met antiaanbakaag en bak de burgers in 3 min. per kant bruin en gaar.

4
4
  • 2 plakken BYB red cheddar

Verdeel elk plakje cheddar in 4 vierkanten en verdeel ze de laatste 2 min. over de burgers.

5
5
  • ½ speltstokbrood

Snijd ondertussen het brood in 8 plakjes van 2 cm dik en rooster het.

6
6
  • 1 kropje babyromainesla

Haal 8 blaadjes van de kropjes sla.

7
7
  • 1 el dijonmosterd

Bestrijk het stokbrood met de rest van de mosterd en beleg met de sla en de burgers.

8
8
  • 8 snoeptomaatjes
  • 8 kleine zoetzure augurken

Rijg een snoeptomaatje en een mini-augurk aan elke de tapasprikker en prik in de burgers.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.