bewaar
Tapashamburger met sla en stokbrood
Tapashamburger met sla en stokbrood
bewaar

Tapashamburger met sla en stokbrood

Burgers in de vorm van tapas, misschien wel het ultieme borrelhapje!

25 min. bereiden
2waarderingen

Ingrediënten

8 porties

300 g

rundergehakt

2 el

dijonmosterd

½ tl

zout

1 el

milde olijfolie

2 plakken

BYB red cheddar

½

speltstokbrood

1

kropje babyromainesla

8

snoeptomaatjes

8

kleine zoetzure augurken

Dit heb je nodig

  • tapasprikkers

Burgers in de vorm van tapas, misschien wel het ultieme borrelhapje!

Aan de slag

1

Doe het gehakt in een kom en meng met de helft van de mosterd en het zout. Draai er 8 balletjes van en druk ze plat tot burgertjes van Ø 5 cm.

2

Verhit de olie in een koekenpan met antiaanbakaag en bak de burgers in 3 min. per kant bruin en gaar. Verdeel elk plakje cheddar in 4 vierkanten en verdeel ze de laatste 2 min. over de burgers.

3

Snijd ondertussen het brood in 8 plakjes van 2 cm dik en rooster het. Haal 8 blaadjes van de kropjes sla.

4

Bestrijk het stokbrood met de rest van de mosterd en beleg met de sla en de burgers. Rijg een snoeptomaatje en een mini-augurk aan elke de tapasprikker en prik in de burgers.