Mi­ni­sa­la­de ni­çoi­se met ge­gril­de gar­na­len

Garnalencocktail? Nee, we serveren 'm weer gewoon als salade. Simpel en lekker!

(6) waardeer
voorgerecht Garnalencocktail? Nee, we serveren 'm weer gewoon als salade. Simpel en lekker! 8 personen
5 6

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • barbecue of grillpan

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Steek, als je de barbecue gebruikt, deze alvast aan. Laat de artisjokken uitlekken in een zeef. Verwijder de steelaanzet van de haricots verts en kook de bonen samen met de eieren 5 min. in kokend water met eventueel zout. Spoel in een vergiet met koud water af.
  2. Pel de eieren en snijd in partjes. Pers de halve sinaasappel uit. Meng het sap met de mosterd en ⅓ van de olie tot een dressing. Meng de dressing in een schaal met de artisjokken en haricots verts.
  3. Pel de garnalen en verwijder het darmkanaal. Snijd de knoflook en de blaadjes van de oregano fijn en meng met de rest van de olie. Meng door de garnalen.
  4. Haal de blaadjes van de sla los en verdeel over de kommetjes. Verdeel de artisjokken, haricots verts, eipartjes en olijven erover. Verhit, als je geen barbecue gebruikt, de grillpan. Gril de garnalen in de grillpan of op de barbecue in 3 min. gaar. Verdeel de garnalen over de salade.
video

Gar­na­len pel­len

Instructievideo - 00:36 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 175 kcal
  • eiwit 13 g
  • koolhydraten 4 g
  • vet 11 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 520 mg
  • vezels 4 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande magazine 2018 nr. 05 - Saladebar , Receptkaart 2018 week 21-22

Minisalade niçoise met gegrilde garnalen

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Mi­ni­sa­la­de ni­çoi­se met ge­gril­de gar­na­len

1
1
  • 280 g gemarineerde artisjok in pot

Steek, als je de barbecue gebruikt, deze alvast aan. Laat de artisjokken uitlekken in een zeef.

2
2
  • 350 g haricots verts
  • 4 kleine eieren

Verwijder de steelaanzet van de haricots verts en kook de bonen samen met de eieren 5 min. in kokend water met eventueel zout.

3
3

Spoel in een vergiet met koud water af.

4
4
  • ½ sinaasappel
  • ½ el dijonmosterd
  • 1 el traditionele olijfolie

Pel de eieren en snijd in partjes. Pers de halve sinaasappel uit. Meng het sap met de mosterd en de olie tot een dressing.

5
5

Meng de dressing in een schaal met de artisjokken en haricots verts.

6
6
  • 450 g ongepelde diepvries reuzengarnalen
  • 1 teen knoflook
  • 4 takjes verse oregano
  • 2 el traditionele olijfolie

Pel de garnalen en verwijder het darmkanaal. Snijd de knoflook en de blaadjes van de oregano fijn en meng met de rest van de olie. Meng door de garnalen.

Garnalen pellen

Instructievideo

00:36 min.

7
7
  • 1 kropje babyromainesla
  • 2 el zongerijpte olive nere

Haal de blaadjes van de sla los en verdeel over de kommetjes. Verdeel de artisjokken, haricots verts, eipartjes en olijven erover.

8
8

Verhit, als je geen barbecue gebruikt, de grillpan. Gril de garnalen in de grillpan of op de barbecue in 3 min. gaar.

9
9

Verdeel de garnalen over de salade.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.