bewaar
Geroosterde garnalen met gember, knoflook en limoen
Geroosterde garnalen met gember, knoflook en limoen
bewaar

Geroosterde garnalen met gember, knoflook en limoen

Gember, peper, limoen en knoflook. Meer hebben garnalen niet nodig voor een lekkere kruidige smaak.

15 min. bereiden
3 uur wachten
zeer pittig
71waarderingen

Ingrediënten

8 personen

1 kg

ongepelde diepvries reuzengarnaal

150 ml

traditionele olijfolie

5 tenen

knoflook

5 cm

verse gember

2

rode pepers

3

limoenen

Dit heb je nodig

  • staafmixer

  • sateprikkers

Gember, peper, limoen en knoflook. Meer hebben garnalen niet nodig voor een lekkere kruidige smaak.

Aan de slag

1

Laat de garnalen ontdooien. Schenk de olie in een kom en voeg de knoflook toe. Snijd de gember in stukjes en voeg toe.

2

Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd in stukken en voeg toe aan de olie. Pureer met de staafmixer en schep om met de garnalen. Boen de limoenen schoon. Rasp de groene schil van de limoenen erboven, pers de vruchten uit en voeg het sap toe. Breng op smaak met zout en laat minimaal 3 uur marineren.

3

Steek de barbecue aan. Rijg de garnalen aan de satéprikkers en rooster de spiesen in 5 min. gaar. Keer halverwege.

bereidingstipLaat de satéprikkers minimaal 30 min. weken in koud water alvorens de garnalen eraan te rijgen.

variatietipGeen barbecueweer? Verhit dan een wok en bak de garnalen in de marinade in 2 porties in ca. 5 min. per portie gaar.

Garnalen grillen op de barbecue

Instructievideo - 00:45 min.