Laat de garnalen ontdooien. Schenk de olie in een kom en voeg de knoflook toe. Snijd de gember in stukjes en voeg toe.
Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd in stukken en voeg toe aan de olie. Pureer met de staafmixer en schep om met de garnalen. Boen de limoenen schoon. Rasp de groene schil van de limoenen erboven, pers de vruchten uit en voeg het sap toe. Breng op smaak met zout en laat minimaal 3 uur marineren.
Steek de barbecue aan. Rijg de garnalen aan de satéprikkers en rooster de spiesen in 5 min. gaar. Keer halverwege.
Geroosterde garnalen met gember, knoflook en limoen
Gember, peper, limoen en knoflook. Meer hebben garnalen niet nodig voor een lekkere kruidige smaak.
- bereidingstipLaat de satéprikkers minimaal 30 min. weken in koud water alvorens de garnalen eraan te rijgen.
- variatietipGeen barbecueweer? Verhit dan een wok en bak de garnalen in de marinade in 2 porties in ca. 5 min. per portie gaar.
Garnalen grillen op de barbecue
Instructievideo - 00:45 min.
Gerelateerde recepten
Geroosterde garnalen met gember, knoflook en limoen
Gember, peper, limoen en knoflook. Meer hebben garnalen niet nodig voor een lekkere kruidige smaak.

voorgerecht
8 personen
240 kcal
15 min. bereiden
3 uur wachten
Aan de slag
Laat de garnalen ontdooien. Schenk de olie in een kom en voeg de knoflook toe. Snijd de gember in stukjes en voeg toe.
Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd in stukken en voeg toe aan de olie. Pureer met de staafmixer en schep om met de garnalen. Boen de limoenen schoon. Rasp de groene schil van de limoenen erboven, pers de vruchten uit en voeg het sap toe. Breng op smaak met zout en laat minimaal 3 uur marineren.
Steek de barbecue aan. Rijg de garnalen aan de satéprikkers en rooster de spiesen in 5 min. gaar. Keer halverwege.
bereidingstip:Laat de satéprikkers minimaal 30 min. weken in koud water alvorens de garnalen eraan te rijgen.
variatietip:Geen barbecueweer? Verhit dan een wok en bak de garnalen in de marinade in 2 porties in ca. 5 min. per portie gaar.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 8 personen)
1 kg ongepelde diepvries reuzengarnaal
150 ml traditionele olijfolie
5 tenen knoflook
5 cm verse gember
2 rode pepers
3 limoenen
Dit heb je nodig
staafmixer
sateprikkers